3voor12 zoekt redactiestagiair(e) (HBO/WO)

Per september, voor minstens 4 maanden

Redactie 3voor12 ,

Altijd al een kijkje willen nemen in de keuken van het popplatform van de VPRO, benieuwd of een baan in de popjournalistiek wat voor jou is? Geef je dan nu op voor een stage en wie weet ga jij met de redactie mee naar festivals om verslag te doen.

3voor12
3voor12 is het popplatform van de VPRO. In dertien jaar tijd is ze uitgegroeid van underdog tot het belangrijkste alternatieve popmagazine van Nederland. 3voor12 maakt radio en tv, is een online muziekmagazine en doet verslag van de belangrijkste muziekfestivals.

Op 3FM maakt 3voor12 twee succesvolle late-night programma’s: maandag tot en met donderdag 3voor12Radio en zaterdagnacht Dansen met Delsing.

3voor12 maakt wekelijks uitzendingen op themakanalen Cultura24 en 101.tv en regelmatig een 3 On Stage op Nederland 3. 3voor12 wordt ook gevoed door een community van zo’n 1000 actieve vrijwilligers die onmisbare en voor ons belangrijke bijdrages leveren via de 16 3voor12 (lokaal)sites. 3voor12 staat in de top 10 van meeste bezochte websites van de publieke omroep.

Werkzaamheden
Onder begeleiding schrijven van (nieuws) artikelen voor 3voor12
Webredactie voor de site
Eventueel 1 avond per week redactie radio
Inzet bij festival verslaggeving
Overige journalistieke werkzaamheden

Profiel
Studierichting: bijv Journalistiek of Nederlands
HBO/WO werk- en denkniveau
Je kunt zelfstandig werken, je bent doortastend en een harde, creatieve werker
Je kunt informatie helder en compact overbrengen (zowel schriftelijk als mondeling)
Je bent communicatief en sociaal vaardig
Je bent ambitieus en je hebt affiniteit met popmuziek en 3VOOR12

Rijbewijs benodigd: nee

Wie gingen je voor?
Ook 3voor12 Radio-dj Roosmarijn Reijmer, Dj Sandeman (jaarmixen, Dansen Met Delsing-samensteller), presentator Tomas Delsing, live-programmeur Christiaan Walraven, redacteurs Sjoerd Huismans en Timo Pisart en producer Derek van Winsen begonnen hun loopbaan bij 3voor12 als stagiair(e).