Nieuw op 3voor12 Radio: De Sluwe Vos, Afterpartees, Thomas Azier en Moss

Riptide van Vance Joy is de Single van de Week

Menno Visser ,

Met het oog op het naderende Noorderslag maarliefst vier nieuwe Nederlandse binnenkomers op de 3voor12 Radio playlist: electropop van Thomas Azier, techno van De Sluwe Vos, gezellige rammelrock van Afterpartees en indierock van Moss. De Australische singer-songwriter Vance Joy scoort de 3voor12 Single van de Week met Riptide. Verder deze week in 3voor12 Radio de allerlaatste kaarten voor Noorderslag en kaarten voor Franz Ferdinand. Woensdag, donderdag en tijdens een extra uitzending op vrijdag doen we uitgebreid verslag vanaf Eurosonic. Op locatie in Groningen met elk uur livesessies van veelbelovende nieuwe bands!

De 3voor12 Single van de Week:

Vance Joy- Riptide (Warner)
Vance Joy is bang in het donker en ook voor de tandarts, zo zingt hij. Toch is dit Riptide een heel vrolijke single van deze Australische singer-songwriter, die in het echt James Keogh heet. Het nummer was afgelopen zomer al een top 10 hit in Australie en nu wil hij de rest van de wereld veroveren. Riptide staat op zijn EP getiteld God Loves You When You're Dancing.

Thomas Azier - Hylas (Universal)
Thomas Azier is echt een Europeaan. Het is een Nederlander die in Berlijn woont, hits voor Duitse acts schrijft, zelf bij een Frans label tekende en nu eindelijk begin dit jaar met zijn eigen soloalbum Hylas komt. Na de kennismakingssingle Ghostcity en twee EP’s zijn de verwachtingen hooggespannen.

Moss - She's Got A Secret (Excelsior)
De Amsterdamse indieband Moss is een grote naam in het Nederlandse circuit, en begint nu ook in Frankrijk en Duitsland naam te maken. Maar na drie albums moest Moss opeens op zoek naar een nieuwe bassist, die werd gevonden in Koen van de Wardt. Voor de opname van het vierde album We Both Know The Rest Is Noise ging de band naar Zweden. She's Got A Secret is de eerste single van de plaat die 21 februari uitkomt.

Afterpartees - First/Last (Kogar)
Een verse indierockband uit Limburg, die haar eerste singletje bij een Gronings label uitbrengt. Het kan, want het gonst reeds rond de band na succesvolle optredens op ontdekkingsfestivals als Into The Great Wide Open en Le Guess Who en op de afterparty (!) van Vampire Weekend in de HMH. Later dit jaar verschijnt het debuutalbum, maar Afterpartees is nu al een van de twaalf van 3voor12 voor 2014.

De Sluwe Vos - O.G. Anthem (Juno)
Sluw is hij wel. Als er iets te dansen valt, moet er ook wat te zien zijn. Er zal straks na Noorderslag flink geluld worden over de opmerkelijke podiumstellage in de vorm van een eh…vos. Zijn instrumentale techno en housetracks bijten zich een beetje in je vast. Ook De Sluwe Vos maakt deel uit van de 2014 lichting talentvolle acts van 3voor12, de twaalf van 3voor12.

Verder nog op de playlist van 3voor12 Radio

Milky Chance – Stolen Dance (PIAS, 7e week)
Rita Zipora - Wasem (Missing Sync, 5e week)
London Grammar - Wasting My Young Years (Universal, 4e week)
Sam Smith - Money On My Mind (Universal, 3e week)
Cashmere Cat - With Me (V2, 2e week)
Royal Blood - Out Of The Black (Warner, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Damien Jurado - Brothers And Sisters Of The Eternal Son (Konkurrent)

3voor12 Radio, met Roosmarijn Reijmer, is deze week maandag tot en met vrijdag op 3FM tusen 22 en 01 uur.