Nieuw op 3voor12 Radio: Foster The People, Taymir, London Grammar en Bombay Bicycle Club

Foster The People met Coming Of Age 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Vier nieuwe singles op de radio playlist deze week; tracks van de Britse indiebands London Grammar en Bombay Bicycle Club, van de Haagse rockband Taymir en de Amerikaanse indiepopband Foster The People. Zij vlaggen met Coming Of Age als 3voor12 Single van de Week. Even een kijkje in de agenda. Maandag komt Thomas Azier langs in de radiostudio en hebben we veel opnames van Noorderslag en Eurosonic klaarstaan.Verder kaarten voor Pearl Jam, Stromae, Satellite Stories en Warpaint, die het Album van de Week hebben.

De 3voor12 Single van de Week

Foster The People - Coming Of Age (Sony)
Pumped Up Kicks was de hit waar het allemaal mee begon. Na opgepikt te worden door hippe muziekblogs, sijpelde die hit wereldwijd door tot een kanjer. Daarna volgden ook nog Call It What You Want en Houdini van het debuutalbum Torches. Nu is er het tweede album van Mark Foster, Supermodel, dat half maart uitkomt. Dit electropopnummer is daarvan de eerste single.

Ook nieuw op de playlist

Taymir - All We Know (Homebass)
Alle pijlen voor nieuw Nederlands talent wijzen begin dit jaar dezelfde kant op: namelijk naar die van de Haagse rockband Taymir. Na de verassende megahit met Aaaaah, is dit de tweede puntige popsingle van hun debuutalbum Phosphene. Niet alleen Serious Talent, maar ook een van de twaalf talenten voor 2014 van 3voor12.

Bombay Bicycle Club – Luna (Caroline)
In Nederland kennen we deze Londense indiepopband voornamelijk van de radiohit Shuffle. Maar in Engeland hebben ze al drie gouden albums op hun naam staan. Deze single komt van hun vierde album So Long See You Tomorrow, dat begin februari uitkomt.

London Grammar – Strong (Universal)
Dit triphoppy trio rond de blonde zangeres Hannah Reid was een van de toppers van het laatste London Calling Festival. Vandaar dat hun optreden in de Melkweg in maart nu al uitverkocht is. Je zou ze ook kunnen kennen via hun gastvocalen op de single Help Me Lose My Mind van Disclosure en hun Nederlandse debuutsingle Wasting My Young Years. De band uit Nottingham bracht eind vorig jar hun debuutalbum If You Wait uit.

Veder nog op de playlist van 3voor12 Radio:

Rita Zipora - Wasem (Missing Sync, 6e week)
Cashmere Cat - With Me (V2, 3e week)
Royal Blood - Out Of The Black (Warner, 3e week)
Thomas Azier - Hylas (Universal, 2e week)
Moss - She's Got A Secret (Excelsior, 2e week)
Afterpartees - First/Last (Kogar, 2e week)
De Sluwe Vos - O.G. Anthem (Juno, 2e week)

3voor12 Album van de week:
Warpaint - Warpaint (Konkurrent)

3voor12 Radio met Roosmarijn Reijmer wordt elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur uitgezonden op 3FM.