Nieuw op 3voor12 Radio: Oscar & The Wolf en Fink

Falco Benz remix van Strange Entity van Oscar & The Wolf 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Deze week een bijzondere week met maandag extra live opnames van de Song van het Jaar, dinsdag de 3voor12 Albumlijst en woensdag de round-up van de 12 van 3voor12 van 2014. De weken erna is het Serious Request en Top Serious Request.

Nieuw op de playlist de singles Shakespeare van de Britse singer-songwriter Fink en de Falco Benz remix van Strange Entity van de Belgische electropopband Oscar & The Wolf. Die laatste track is ook 3voor12 Single van de Week. Verder deze week kaarten voor Run The Jewels in TivoliVredenburg, de Kraftwerk-marathon in Paradiso en voor het Stille Nacht Festival.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week
Oscar & The Wolf - Strange Entity (Falco Benz remix edit) (PIAS)
Als er een band is in Belgie die is doorgebroken in eigen land dit jaar, dan is dat Oscar & The Wolf. Hun electropop trekt daar volle zalen, en ook in de kleinere zalen in Nederland gaat het al lekker. In januari staan ze in Groningen meerdere malen op Eurosonic. De Nederlandse remixmeister Falco Benz (bekend van Hat Tricks) maakte een fraaie dancemix van hun meest succesvolle single Strange Entity.

Verder nieuw op de 3voor12 Playlist:

Fink – Shakespeare (PIAS)
De Britse singer-songwriter Fin Greenall maakt een organische mix van folk, dub en pop. Zijn zesde album Hard Believer bevatte zelfs een radiohit, Looking Too Closely. Dit is de tweede single van die plaat. Ook zijn populariteit groeit organisch in Nederland, hij verkoopt inmiddels met gemak meerdere avonden achter elkaar in Paradiso uit.

Verder nog op de playlist:
John Coffey - Broke Neck (V2, 6e week)
Temples - Move With The Season (PIAS, 5e week)
Afterpartees - Girls Like You (Excelsior, 4e week)
Feis ft. Winne - Superman (TopNotch, 4e week)
PAUW - Shambhala (Goomah, 4e week)
Fryars - Cool Like Me (Caroline, 3e week)
Caribou - All I Ever Need (Konkurrent, 3e week)
Enter Shikari - The Last Garrison (PIAS, 2e week)
Palio Superspeed Donkey - Obi-One (Topnotch, 2e week)

3voor12 Album van de Week
De Staat - Vinticious Versions (Cool Green)

3voor12 Radio is deze week maandag tot en met woensdagavond tussen 22 en 01 uur, deze week met Sander Hoogendoorn en Paul Rabbering.