Kijk terug: Kensington neemt 3voor12 Radio over

"Wij zijn geen politieke band, maar zijn trots in de Alpha te staan"

Ingmar Griffioen ,

Net voor ze dit weekend aantreden op Nirwana's Tuinfeest, Zomerparkfeest Venlo en... zaterdagmiddag in de Lowlands Alpha staan, waren Casper Starreveld en Eloi Youssef van Kensington drie uur lang te gast in de 3voor12 Radio studio. Te gast? De co-hosts namen gaandeweg het roer steeds meer over en legden hun wil en favoriete platen van Simon & Garfunkel tot Manau en Cosmonauts op. De Utrechters spraken veel en we leerden onder meer dat ze geen politieke band zijn. Het nieuwe album Rivals "gaat echt over onszelf, over de tweestrijd tussen dingen die je nu doet, het ene moment sta je voor paar duizend mensen en dan zit je weer thuis." De stortvloed aan meningen stuit Eloi soms tegen de borst: "Het is soms een beetje vermoeiend als ik weer m'n timeline doorscroll. Iedereen is verslaafd aan informatie en daarom is er ook heel veel ruis, waardoor soms de essentie wordt gemist." Kijk alle interviews en gekkigheid hier terug.

Gekkigheid ja, maar tussendoor was er gelukkig genoeg te vertellen. Over Lowlands bijvoorbeeld, waar Eloi en Casper al voor de zoveelste keer heen gaan. "Ik kom al vanaf m'n vijftiende op Lowlands, maar dit wordt de eerste keer als uitvoerder", vertelt gitarist Starreveld. Goed, vorig jaar speelden ze al twee song tijdens de all-star hommage aan Nevermind, maar nu staan ze er dan toch maar mooi. Misschien wel aan de late kant, de band stond (in juni) nota bene eerder op de veel grotere Pinkpop mainstage. "Maar we staan wel meteen in de Alpha. Ik weet niet hoeveel Nederlandse acts dat hebben gedaan, maar daar zijn we erg trots op." Drie volle uren later was er maar één afsluiter mogelijk voor Kensington en die moest meegezongen worden ook: "Als wij dronken in de tourbus zitten, dan zingen we die altijd uit volle borst mee, de evergreen der evergreens: R Kelly met I Believe I can fly."

Hieronder eerst de beelden van de interviews, dan de Spotify-playlist met de favoriete muziek van Kensington en dan de (audio-) link naar de hele uitzending.