Nieuw op 3voor12 Radio: Mr. Polska, Tove Lo en The War On Drugs

Mr. Polska 3voor12 Single van de week met De Libi en live in de studio

Menno Visser ,

Deze week nieuw op 3voor12 Radio: de Pools-Nederlandse rapper Mr. Polska, een danceremix van een nummer van de Zweedse singer-songwriter Tove Lo en de Amerikaanse rockband The War On Drugs. Mr. Polska gaat er vandoor met de Single van de Week met De Libi. In deze korte post-Paas week toch maar liefst twee acts live in de studio: dinsdag komt Mr. Polska zijn Single van de Week live spelen en woensdag komen de blazers van Jungle By Night de speelplaats bevolken. Qua prijzen moet je onder meer rekening houden met passepartouts voor Sziget en kaarten voor Lykke Li in Tivoli.

De 3voor12 Single van de Week

Mr. Polska - De Libi (Nouveau Riche)
Normaal gesproken is iedereens favoriete Nederlandse Pool er niet vies van om zijn singles te doorspekken met een autoalarm. Maar op deze nieuwe single, die hij ook met zijn gebruikelijke producer Boaz van de Beats schreef, gaat Polska meer de kant op van de Britse garage house van de jaren negentig. Later deze zomer verschijnt zijn tweede album, de opvolger van zijn debuut Waardevolle Gezelligheid.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio-playlist:

Tove Lo - Stay High (Hippie Sabotage remix) (Universal)
Het zijn de remixen die het deze zomer doen. Ebba Tove Elsa Nilsson is een zangeres uit Stockholm, die al eens liedjes schreef voor Icona Pop. Twee broers uit Californie alias Hippie Sabotage pikten haar song Habits op, en maakten ongevraagd een remix die nu al een half jaar een internet hit is onder de titel Stay High. Tove was slim genoeg om in te zien dat het beter was dan haar origineel, maakte de remix officieel en bracht meteen haar debuutalbum Truth Serum uit.

The War On Drugs - Red Eyes (Konkurrent)
Als er een album is waar de critici de mond van vol hebben dit jaar, dan is het wel het derde album Lost In The Dream van de Amerikaanse rockband The War On Drugs. Met hun vorige album Slave Ambient met daarop de track Baby Missiles kregen ze al enige bekendheid in het clubcircuit, maar nu bandlid Kurt Vile definitief solo is gegaan, hebben ze het licht gezien. Op deze single zijn invloeden van Bruce Springsteen en Fleetwood Mac hoorbaar. The War On Drugs speelt deze zomer op de festivals Best Kept Secret en Le Guess Who en komt in het najaar terug voor clubshows.

Verder nog op de playlist van 3voor12 Radio

Metronomy - Love Letters (Warner, 4e week)
Temples - Shelter Song (PIAS, 4e week)
SBMG - Oeh Na Na (Topnotch, 4e week)
DeWolff - Evil Mothergrabber (REMusic, 4e week)
Future Islands - Seasons (Waiting On You) (V2, 3e week)
Doop vs. Subp Yao - Ball On (eigen beheer, 2e week)
Arctic Monkeys - Arabella (V2, 2e week)
together Pangea - Offer (Universal, 2e week)