Léon Happé naar Universal, Raymond Ligthart volgt hem op bij PIAS

Universal wil sterker inzetten op Nederlandse stal

Atze de Vrieze ,

Stoelendans aan de labeltop: general manager Léon Happé van PIAS vertrekt naar Univeral, waar hij A&R director wordt. Ray Ligthart, die al een paar jaar bij PIAS werkt, volgt hem op. De komst van Happé past in een reorganisatie van Universal, waarbij meer ruimte zou moeten komen voor het relatie met Nederlandse artiesten, zo verklaart Universal.

Kees van der Hoeven van Universal: “A&R was, is en blijft de belangrijkste slagader van ons bedrijf. Ik ben blij dat Léon leiding gaat geven aan ons A&R-team. Na de samenvoeging van EMI en Universal vorig jaar is ons lokale artiesten-roster nog mooier en gevarieerder geworden. Ik ben er van overtuigd dat we met Léon aan het roer in samenwerking met een excellent team, onze artiesten de service kunnen geven die ze verdienen en verwachten.”

Léon Happé was meer dan tien jaar actief bij PIAS, waarvan de laatste drie jaar als general manager. In 2004 zette hij de succesvolle comedytak van het platenlabel op. Zijn opvolger Ray Ligthart is ook een bekende in de labelwereld. Hij werkte voor onder meer Warner en EMI, voor hij zich in 2010 bij PIAS meldde.