Zondag Metallica live op Nederland 3

Alsnog 50 minuten van de veelbesproken headlineshow

Atze de Vrieze ,

Terwijl de storm nog om ons hoofd raasde, werden we maandagavond laat bedolven onder de vragen van ongeduldige Metallica fans. Wordt Metallica nu uitgezonden? En waarom dan niet? Wel, er is goed nieuws: zondagavond kun je vanaf 22:55 zo'n 50 minuten kijken naar een deel van hun veelbesproken headlineshow op Pinkpop.

Het was me de avond wel. Een uur voor het afsluitende optreden begon het ongenadig te stormen op het Pinkpopterrein. Honderden bliksemflitsen werden er gemeten, en de pak hem beet 40.000 Metallica fans die in afwachting van de Pinkpop-afsluiting voor het hoofdpodium wachtten werden flink op de proef gesteld. Het werd mede daardoor een memorabele Metallica-show, waarin Ride the Lighting ineens een heel andere lading kreeg. Natuurlijk wil je daar wat van terug zien.

Maandag was er veel onduidelijkheid - ook bij ons - over wat we wel en niet van Metallica mochten. Vijf jaar geleden - bij hun vorige Pinkpop-bezoek - kregen we vrij kort voor aanvang te horen dat we alles live mochten uitzenden, een dag voor Pinkpop was dat ook op Rock Am Ring het geval. In dit geval besloot Metallica na de show zelf een selectie te maken. Doordat het concert door het noodweer tachtig minuten vertraging opliep, lukte het niet meer die opnames mee te nemen in de reguliere Pinkpop uitzending. Daarom is komende zaterdag een extra tijdslot vrijgemaakt om alsnog een klein uur van de show uit te zenden. Zondag dus, tussen 22:55 en 23:45 op Nederland 3.