Voor I Am Legion bestaan er geen grenzen

Moeiteloos switchen tussen drum ’n bass, EDM en hiphop

door Menno Visser, foto's Tim van Veen ,

Keuzes, keuzes, het leven zit er vol van. Wordt het vanavond dansen op Disclosure, inmiddels mainstream, of de undergroundsounds van I Am Legion? Het wordt het laatste.

HET CONCERT:

I Am Legion, Lowlands Bravo, vrijdag 15 augustus 2014

DE ACT:

I Am Legion is de samenwerking tussen de wereldvermaarde Groningse beatmakers Noisia en de Britse rapcrew Foreign Beggars. Ze brachten een ongetiteld album uit, en ook een remixalbum.

HET NUMMER:

'Smack My Bitch Up', de remix die Noisia maakte voor The Prodigy.

HET MOMENT:

Het moment dat Vinti Andrews bedankt wordt, de maker van de visuals – en terecht: de styling bij elk nummer is prachtig, de beelden van kwallen bijvoorbeeld blijven je bij. 

HET PUBLIEK:

Er is ruimte genoeg om wild te dansen, vooral achterin de Bravo.

HET OORDEEL:

Je kunt I Am Legion op verschillende manieren beleven: met het hoofd, want alle beats en sounds zijn ragscherp geproduceeerd. Met de voeten, wild dansend op de ingewikkelde wendingen. En steeds opgezweept door de raps van Foreign Beggars, die moeiteloos switchen naar een rol als MC in de meer instrumentale stukken. De lol spat er van af, want de twee partijen vullen elkaar prima aan en voor hen beiden zijn er geen muzikale grenzen. Enig probleem is wel dat veel nummers net te veel ideeën hebben en daarom wat ingewikkeld overkomen. Daarom hakt de Prodigy-cover er ook zo in, eindelijk houvast voor iedereen. 

DE FOTO: