Aanstekelijke vunzigheid van SBMG uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe van de Maand April Aanstekelijke vunzigheid van SBMG uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe van de Maand April

Nu al wereldberoemd in Amsterdam Zuid-Oost en binnenkort live in 3voor12 Radio

, Ralph-Hermen Huiskamp

Aanstekelijke vunzigheid van SBMG uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe van de Maand April

Nu al wereldberoemd in Amsterdam Zuid-Oost en binnenkort live in 3voor12 Radio

Ralph-Hermen Huiskamp ,

Iedere maand kiest 3voor12 de Hollandse Nieuwe van de Maand: welk talent van eigen bodem gooit hoge ogen? Welke act oogst opzienbarend succes of verdient een breder publiek? Rondom de Hollandse Nieuwe van de Maand April dreigt in bescheiden kring ondertussen zo groot te worden dat we snel moeten zijn, wil het nog onder het kopje Hollandse Nieuwe vallen: SBMG met de nieuwe single Oeh Na Na. In de Bijlmer zijn ze al zo beroemd dat ze nauwelijks meer normaal over straat kunnen, en het wordt tijd dat de rest van Nederland ook kennismaakt met dit hiphopduo.

Hoewel SMBG staat voor Sawtu Boys Money Gang, wordt de basis gevormd door een duo. Henk Mando en Chyvon Pala, oftewel Henkie T en Chivv, kennen elkaar al sinds de middelbare school. Nou ja, al? Ze zijn inmiddels achttien en negentien, dus zo lang geleden is dat ook weer niet. Toch draaien ze al wel even mee. Al toen ze vijftien waren werd het nummer 'Heel Arrogant' van ze opgepikt, waardoor ze al her en der geboekt werden. Maar ze bleven vooral wereldberoemd binnen een kleine scene. Met hun platencontract bij Top Notch en de aanstekelijke single Oeh Na Na komt daar nu verandering in. Toen de video drie weken terug op YouTube verscheen, stond Twitter al even vol met #pletmnbalzak en varianten daarvan, maar dat hadden net zo goed andere quotes zijn uit het nummer kunnen zijn. Bij deze alvast wat suggesties om je tweets wat kleur te geven de komende tijd: #wineopmncocky #sohornydatikkom #shesaysoehnana #ikbenhornyporny of #watikvanjereetvind. Nee, echt subtiel is het allemaal niet, maar dat is eigenlijk ook meteen wat het nummer zo goed maakt. De schaamteloosheid, humor, en het catchy autotune refreintje combineren verrassend goed. Nu nog even hun diploma halen, en dan volgend jaar volle bak voor de muziek gaan. Als er meer singles als Oeh Na Na klaarliggen, dan zal dat wel goed komen.

SBMG speelt donderdag 17 april tussen 22:00 en 01:00 live in 3voor12 Radio op 3FM.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12