#ESNS14: Twin Shades bezweert Bovenzaal

Psychen én rocken

Tekst: Sjoerd Huismans, foto's: André Eggens ,

Leuk natuurlijk, die opleving van de psychedelische garagerock, maar echt interessante liveshows levert het niet altijd op. De bedeesde bands uit het genre zijn vaak toch meer aan het shoegazen dan aan het rocken. Het jonge Twin Shades echter is heel wat extraverter op het podium, en dat betaalt zich uit.

HET CONCERT
Twin Shades, Noorderslag, Bovenzaal, zaterdag 18 januari 2014

DE ACT
Tegenover 3voor12 ontkende Twin Shades mee te liften op de populariteit van bands als Tame Impala, TOY en Wooden Shjips. Maar dat het een geluid is dat in de lift zit, kan niemand ontkennen. Op Noorderslag bijvoorbeeld mag Suit And Tie Johns het vanavond in hetzelfde genre proberen. In 2014 komt nieuw materiaal uit, op Noorderslag alvast een voorproefje van deze band.
 
HET NUMMER
De band kondigt ‘Golden Ryder’ aan. 'Ah, hitje!' roept iemand in het publiek. Zeker waar. Wat een heerlijke positivo hippie vibe heeft dat nummer. 'See myself in visions where the good survives. I'm a golden rider. I'm a goal-get mind.'
 
HET MOMENT
Bijna net zo lekker is ‘Reaper’s Mind’, al als tweede nummer gespeeld. Een rocker die het publiek meteen bij de lurven grijpt.
 
HET PUBLIEK
Twin Shades heeft een batterij hippe meisjes meegenomen uit Amsterdam en deze pontificaal middenvoor neergezet. Goed voor op televisie; woord voor woord zingen ze de liedjes mee. De rest deint met de hoofden mee op de maat, bedwelmd door een psychedelische geluidswaas. 
 
HET OORDEEL
Werkelijk alles is retro aan Twin Shades: ze verkopen hun muziek op cassettebandjes, lange haren, hippiebloesjes en stokoude Fender-versterkers. Erg is dat niet, als je zo lekker extravert kunt rocken én psychen tegelijk. Vooral de Belgische frontman zorgt met zijn twaalfsnarige elektrische gitaar voor een weids wegzwevend geluid. Veelbelovende band. 

DE FOTO