ADE14: Maar wat doet The Boxer Rebellion hier? ADE14: Maar wat doet The Boxer Rebellion hier?

Nathan Nicholson zingt Sultan & Ned Shepard-remix Keep Moving live

, Sjoerd Huismans

ADE14: Maar wat doet The Boxer Rebellion hier?

Nathan Nicholson zingt Sultan & Ned Shepard-remix Keep Moving live

Sjoerd Huismans ,

Amsterdam Dance Event is is zo'n beetje het allergrootste elektronicafestival ter wereld, met een dikke 2000 acts op een paar honderd locaties. Van prikkelende undergroundacts als FKA twigs, 2562 en SOPHIE tot de allergrootste dj's Martin Garrix, Armin van Buuren en Hardwell: ze zijn allemaal van de partij. Maar één naam op het affiche valt op: Nathan Nicholson van The Boxer Rebellion komt de remix die Sultan & Ned Shepard van de track Keep Moving maakten live zingen. Roosmarijn belde Nicholson vanavond in 3voor12 Radio.

Je zou The Boxer Rebellion misschien niet zo snel op ADE verwachten, en al helemaal niet op een feestje van Nicky Romero in de Melkweg. Toch is dat precies waar frontman Nathan Nicholson vanavond is, en dat heeft te maken met Sultan & Ned Shepard die daar ook draaien. “Sultan & Ned Shepard deden een remix van ons nummer Keep Moving. Die kwam vaak op de radio en zodoende pikte Nicky Romero’s label Protocol het op. Dus kwam ik hierheen om het live te zingen!” Hoe kennen ze elkaar? Ned Shepard blijkt het nummer op Spotify gehoord te hebben, en dacht: daar kan ik iets mee. Nicholson: “Het zijn compleet verschillende werelden, maar het werkt.”

Eenmalig
Veel tijd om de remix van de song te repeteren was er niet, wel hebben Nicholson, Sultan en Ned Shepard een paar uur geleden een soundcheck gedaan. “Wel heel anders om geen band en keyboard te hebben”, zegt Nicholson. “Maar toch: ik ben gewend op het podium te staan. Het is een andere omgeving en een ander publiek, maar het blijft muziek.” In eerste instantie is dit een eenmalig optreden. Wel komt The Boxer Rebellion volgende maand ook weer in Nederland en is de nieuwe single Always net uit. “Fantastisch, niet? We werken aan een album en hebben tonnen nieuwe nummers. Het zijn nog allemaal demo’s in dit stadium. We mikken op herfst 2015 voor de release van het nieuwe album”, zegt Nicholson. Eerst maar eens optreden, en natuurlijk wat dj’s gaan bekijken. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12