3voor12 Checklist (week 49): o.a. Sleaford Mods, Lamb, Selda en Faberyayo X Tom Trago 3voor12 Checklist (week 49): o.a. Sleaford Mods, Lamb, Selda en Faberyayo X Tom Trago

Elke week de beste muziek

, Tim van der Steen

3voor12 Checklist (week 49): o.a. Sleaford Mods, Lamb, Selda en Faberyayo X Tom Trago

Elke week de beste muziek

Tim van der Steen ,

Veel livemuziek in de Checklist deze week, geen wonder ook na het overweldigende Le Guess Who? festival in Utrecht. Van de recht-voor-zijn-raap hiphoppunk van Sleaford Mods tot de Turkse protestzangeres Selda en avant-garde industrial in een WOI performance van Einstürzende Neubauten. Verder leverden Tom Trago en Faberyayo een hele toffe EP af, is er veel moois geproduceerd op elektronisch gebied en rockte Curtis Harding Paradiso plat.

1. (-) Sleaford Mods – Sessie @LGW14  
De working class anti-helden van Sleaford Mods waren in vorm op Le Guess Who?, check de sessie met 3voor12 er maar op terug. De act is simpel maar doeltreffend: de een spit met een achteloos agressieve branie zijn teksten in de microfoon, terwijl de ander de beats start via de laptop en bier drinkt. Check ook album Divide And Exit op de Luisterpaal.

2. (-) Lamb – live in 3voor12 Radio
Lamb heeft het na twintig jaar nog steeds. De britse triphopband bestaat uit producer Andy Barlow en zangeres Lou Rhodes. Zij waren bij Roosmarijn te gast in 3voor12 Radio en die was, terecht, erg onder de indruk. Kijk hier terug!

3. (-) Ought – Sessie @ LGW14
Ekko was te klein op Le Guess Who?voor de Canadese postpunkers van Ought. Vooral bij Today More Than Any Other Day liet de band zijn kracht zien. Catchy refreintjes, goede hooks en die praatzang van frontman Tim Beeler doen het goed. Goed nieuws voor wie er niet bij konden zijn, we namen ook met hen een sessie op.

4. (-) Tom Trago x Faberyayo – Nacht (EP)
“We zijn al heel lang vrienden, kameraden, strijders van de nacht.” Trago en Yayo hebben nu ook samen een EP gemaakt: Nacht, vol frisse beats en openhartige, slimme teksten. Nooit eerder kwam de relatie van Faberyayo met verboden middelen zo duidelijk naar de voorgrond.

5. (-) Curtis Harding – live @ Paradiso
De garagerocker gaf een fantastisch optreden in Paradiso met zijn rauwe soulstem. De voormalig achtergrondzanger van Cee Lo Green vliegt tegenwoordig solo onder de vlag van Burger Records. Wegens paspoortproblemen was de gitarist de eerste paar Nederlandse shows niet aanwezig, gelukkig was hij in Paradiso weer present. Laat dat net de show zijn die we voor je hebben opgenomen.

6. (-) Reagenz – The Periodic Table (Album)
Technoveteranen Jonah Sharp uit San Francisco en David Moufang (alias Move D) uit Zuid-Duitsland samen in een New Yorkse Bunker. Daar komen mooie dingen van. Twee-en-een-half uur jams terug geknipt tot 70 steengoede minuten.

7. (-) Selda – Live @ Le Guess Who?
De 69-jarige Turkse protestzangeres zette op Le Guess Who? de Ronda op zijn kop. Selda ontving bloemen vanuit het publiek, waarvan het grootste deel haar niet kon verstaan en de rest uit volle borst meezong. Begeleid door de strakke Israëlische band Boom Pam opende zij meteen met haar populairste nummer Yaz Gazetici Yaz, de hele show is hier terug te horen dankzij Radio 6.

8. (-) PAUW – Live in 3voor12 Radio / EP
Met maar liefst 30 optredens was Pauw de meest gevraagde artiest op de Popronde, in 3voor12 Radio lieten zij zich van hun beste kant zien, inclusief blokfluit. Pauw maakt psychedelische rock, geïnspireerd door Pink Floyd, The Doors en Tame Impala. Nu hebben zij ook nog eens een EP uit, hier te vinden op onze Luisterpaal.

9. (-) Floating Points – Nuits Sonores (track) 
Hele geduldige opbouw in deze track van Floating Points, of Sam Shepard, zoals de 24 jarige producer uit Manchester eigenlijk heet. Nuits Sonores is een fantastiische housetrack. Bijna 12 minuten lang maar hij verveelt geen seconde.

10. (-) Hannah Diamond – Every Night (Track)
Vers uit de stal van PC Music: Hannah Diamond, de enige artiest van het label die wel met haar eigen gezicht op de platenhoes staat. Every Night komt standaard terug in de sets van Sophie, die we vooral kennen van Hey (QT). Daar heeft Every Night dan ook wel wat van weg.

11. (7) Einsturzende Neubauten – Lament / Live @ Le Guess Who?
In opdracht van de Vlaamse gemeente Diksmuide, maakte de avant-garde industrialband Einstürzende Neubauten een conceptalbum over de eerste wereldoorlog. Naar eigen zeggen vooral iets om live te ondergaan, en dat was mogelijk op Le Guess Who?. De live-vertolking van Lament prikkelde, schuurde en ontregelde en de band bleef twee uur lang rake mokerslagen uitdelen.

12. (-) Theo Parrish – Be In Yo Self (track)
Be In Yo Self is de tweede track die Theo Parrish vrij heeft gegeven van zijn aankomende album American Intelligence. De techno-ambassadeur uit Detroit levert een meditatieve, half geimproviseerde jazz excercitie van dertien minuten. Episch en funky: “Would you dance a little closer to me?”

De Checklist van deze week is met de natte vinger samengesteld met input van Sander Kerkhof, Atze de Vrieze, Timo Pisart, Ralph-Hermen Huiskamp, Reinier Bruijne, Erik Zwennes, René Passet, Gijsbert Kamer, Menno Visser, Roosmarijn Reijmer, Ingmar Griffioen, Matthijs Kuijper, Christiaan Walraven, Norbert Pek en Tim van der Steen

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12