3voor12 Checklist (week 41): Caribou, Peaking Lights, Iceage 3voor12 Checklist (week 41): Caribou, Peaking Lights, Iceage

Elke week de beste muziek

, Atze de Vrieze

3voor12 Checklist (week 41): Caribou, Peaking Lights, Iceage

Elke week de beste muziek

Atze de Vrieze ,

Zijn single Can't Do Without You was al een grote hit op de dancefestivals deze zomer, maar nu is dan ook het nieuwe album van Caribou uit. Hij prijkt bovenaan de Checklist deze week, voor het kosmische echtpaar Peaking Lights en de verrassende nieuwe Iceage. Goed weekend!

1. (-) Caribou - Our Love (album)
Caribou, dat deze zomer op Pitch en Best Kept Secret speelde, heeft een nieuw album: Our love, een 'dansbare dertigersplaat'. Frontman Dan Snaith laat het echte leven steeds meer toe in zijn muziek en spreekt zelf van een ‘dansbare dertigersplaat’. Op de Luisterpaal
 
2. (-) Peaking Lights - Cosmic Logic (album)
Het kosmische duo Peaking Lights klinkt op zijn derde album veel poppier dan voorheen. Goede zaak, en met Breakdown schreven ze dan ook hun beste single tot nu toe. Ze kunnen de strijd aan met The Juan MacLean om wie de beste spaceplaat van 2014 maakt. Hier op de redactie winnen ze de strijd alvast.
 
3. (-) Iceage - Plowing Into The Field Of Love (album)
De Deense punkers van Iceage hebben de - ehm - punk een beetje naar achteren geschoven in hun nieuwe album. Dat betekent niet dat ze kalmer geworden zijn. Plowing is een gevaarlijk zwalkend album, dat op het juist moment toch trefzeker kan uithalen. Nu op de Luisterpaal.
 
4. (-) Arca - Thievery (single)
De jonge Venezuelaan Arca ziet zijn naam de laatste tijd vaak terug op de blogs. Hij werkte met Kanye West en FKA Twigs, en schijnt uitgebreid betrokken te zijn bij het nieuwe album van Bjork. Ondertussen werkt hij ook onder eigen naam, met als resultaat dit freaky nummer met een bizarre clip. Alsof Aphex Twin in het donker staat te tweernen.
 
5. (-) Curtis Harding - Keep On Shining (single)
Ja, dezelfde Curtis Harding waar we in mei al zo enthousiast over waren. En ja, ook dezelfde single die we toen hier al tipten. Met dien verstande dat Harding’s plaat nu eindelijk in Nederland uitkomt. De soulzanger en vriend (of niet meer) van Burger Records komt in november naar Nederland voor een heleboel shows.
 
6. (-) The Growlers - Chinese Fountain (album)
Een disconummer op de nieuwe Growlers plaat? Jazeker, plus wat (calypso) reggae en surf! Voor de rest hoor je wat we kennen van ze: typisch Californische slacker-garage waar de marijuanawalmen omheen hangen. In november te zien in de Tolhuistuin. Op de Luisterpaal.
 
7. (4) Faberyayo & Vic Crezee  - Het Grote Gedoe 2: Angst & Walging (album)
Het album van de week is niet echt een album dit keer, maar een mixtape. Maar ja, Het Grote Gedoe 1 werd ook gepromoveerd tot een daadwerkelijke, fysieke release, en dat mag met deel 2 ook best. Faberyayo is grappig en sleazy als altijd, de producties lekker elektronisch. Op de Luisterpaal.
 
8. (-) Perfume Genius - Too Bright (album)
Hij was altijd al een intense singer-songwriter, Perfume Genius, maar nu hij voor een grootser bandgeluid kiest heb je af en toe echt letterlijk het gevoel dat hij je een mes op de keel zet. Met Adrian Utley van Portishead achter de knoppen!
 
9. (-) Kode9 + The Spaceape - Killing Season (EP)
Onverwacht slecht nieuws uit de dubstep hoek, al wisten intimi waarschijnlijk al jaren dat de bijzondere mc/poëet The Spaceape leed aan een zeldzame vorm van kanker. Martyn leende zijn stem een paar keer, maar echt bekend werd The Spaceape van zijn buitenaards klinkende samenwerking met Hyperdub headhoncho Kode9.
 
10. (-) Weval - EP (EP)
De Hollandse Nieuwe van de maand is een Amsterdams duo dat deze maand debuteert op het toonaangevende elektronica-label Kompakt. Dat is bepaald niet voor iedereen weg gelegd, en Kompakt schijnt meer plannen met ze te hebben. Binnenkort uitgebreid te bewonderen op Amsterdam Dance Event en de eerste track van die EP, Gimme Some, belooft veel goeds voor de toekomst.
 
11. (-) Weezer - Everything Will Be Alright In The End (album)
Weezer goes hardrock! Of nou ja, Weezer blijft natuurlijk zichzelf, maar zo nerdy als hun iconische debuutplaat kunnen we deze nieuwe zeker niet noemen. Single Cleopatra snelde al vooruit, het album is nu uit.
 
12. (10) She Keeps Bees – Eight Houses (album)
De eerste indruk van de nieuwe She Keeps Bees, de intrigerende single Is What It Is (feat. Sharon Van Etten), was in juni al erg veelbelovend en Eight Houses stelt niet teleur. Sterker: zangeres-gitariste Jessica Larrabee en drummer Andy LaPlant opereren op het vierde album ergens tussen een getormenteerde, meeslepende PJ Harvey en de beklemming van Wovenhand. Van onderhuidse tot intense folk-noir, subtiel maar met een door het bot snijdende stem. Album op de Luisterpaal. Op de Luisterpaal.

De Checklist van deze week is met de natte vinger samengesteld door Ingmar Griffioen, Roosmarijn Reijmer, Christiaan Walraven, Timo Pisart, Menno Visser, Matthijs Kuiper, Ralph-Hermen Huiskamp, Norbert Pek, Tim van der Steen, Rene Passet, Erik Zwennes en Atze de Vrieze.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12