3voor12 Checklist (week 34): o.a. Alt-J, FKA Twigs en DZ Deathrays 3voor12 Checklist (week 34): o.a. Alt-J, FKA Twigs en DZ Deathrays

Elke week de beste muziek

, Redactie 3voor12

3voor12 Checklist (week 34): o.a. Alt-J, FKA Twigs en DZ Deathrays

Elke week de beste muziek

Redactie 3voor12 ,

Natuurlijk stond ons hoofd in de Lowlands-stand, maar we bleven ook om ons heen kijken en luisteren de afgelopen week. Wat viel op? Nou, bijvoorbeeld het derde liedje alweer dat naar buiten komt van het nieuwe Alt-J album. Dat gaat zeer de goede kant op. Nog altijd erg in trek is het sensuele album van FKA Twigs, en de Australische garagepunkers van DZ Deathrays sluiten de top 3.

1. Alt-J - Every Other Freckle (song)
De nieuwe liedjes druppelen langzaam naar buiten. Dit is al de derde, en het is wederom geen makkelijk liedje. Ongrijpbaar, erotisch getint, ja hoor, de harten op de 3voor12 redactie gaan er sneller van kloppen.
 
2. FKA Twigs - LP1 (album)
Over erotisch gesproken. Over het hele album van FKA Twigs hangt een seksuele spanning, waarvan je nooit goed weet of je het nu prettig mag vinden of niet. Bijzondere, zeer spannende plaat.
 
3. DZ Deathrays - Black Rat (album)
Zwarte rat, het meest onheilspellende, gore dier, dat wij mensen ons voor kunnen stellen. Het Australische gargepunkduo DZ Deathrayz (geweldige bandnaam) noemde er zijn tweede album naar.
 
4. Ty Segall - Manipulator (album)
We zijn het zo langzamerhand gewend van Ty Segall dat hij razendsnel werkt. Maar laten we eerlijk zijn, na die rustige vorige plaat is deze furieuze nieuwe een verademing. Check ook zijn geweldige optreden bij Conan O'Brien van de week.
 
5. Spoon - They Want Your Soul (album)
De Texanen van Spoon maken al album na album goede popsongs met een extreem scherpe rand. Heel even leken ze te verdwijnen, maar met They Want Your Soul is Spoon weer helemaal terug.
 
6. The Kik - Schuilen Bij Jou (song)
Grote verrassing bij Giel: The Kik covert Chef Special's liedje over een overleden vader. En niet zomaar, in een Nederlandstalige vertaling, die menig traan opwekte. De reacties zijn zo positief dat Dave gek is als ie hem dit weekend op Lowlands niet speelt.
 
7. FaltyDL - In The Wild (album)
Het beste album van deze eigenwijze beatproducer? Zeker zijn diepste en meest ongrijpbare, net als zijn voorganger uit bij kwaliteitslabel Ninja Tune.

8. Ten Walls - Walking With Elephants
In Engeland heerst al even grote buzz om deze dansplaat met toeters, die we voor het gemak maar even interpreteren als olifanten. Toegankelijk, maar toch ook edgy, en nu ook uit in Nederland. Komende week 3voor12 Single van de Week.

9. Foxygen live bij KEXP
Ze hebben een topjaar bij radiozender KEXP in Seattle. Vorige week hadden ze al een mooie sessie met Spoon, eerder dit jaar The War On Drugs, en nu weer een met Foxygen. De malle pietjes van de Amerikaanse indie zijn verrassend sterk terug.
 
10. Talaboman - Sidereal (track)
Tijdens Dekmantel viel de set van John Talabot en Axel Boman een beetje tegen, maar deze eerste gezamenlijke single mag er zeker zijn. Melodieuze elektronica.
 
11. Wiz Khalifa - Blacc Hollywood (album)
Het woord 'black' (en alles dat erop lijkt) is deze dagen weer enorm beladen in Amerika, na de dood van een onschuldige jongen in Ferguson. Dat zal Wiz Khalifa van tevoren vast niet zo bedacht hebben. Niettemin: sterke plaat.
 
 
12. Jack J - Take It To The Edge (track)
Nieuwe single op het Canadese fijnproevershouselabeltje Mood Hut, een van de verrassingen op Dekmantel festival. Drum rolls, maar dan goed.

De 3voor12 Checklist is met natte vinger samengesteld door de 3voor12 redactie met input van Atze de Vrieze, Timo Pisart, Rene Passet, Christiaan Walraven, Roosmarijn Reijmer, Ingmar Griffioen, Erik Zwennes, Ralph-Hermen Huiskamp, Sjoerd Huismans en Matthijs Kuiper.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12