3voor12 Checklist (week 32): o.a. Foxygen, Spoon, FKA twigs & Thomas Azier 3voor12 Checklist (week 32): o.a. Foxygen, Spoon, FKA twigs & Thomas Azier

Elke week de beste muziek

, Ingmar Griffioen

3voor12 Checklist (week 32): o.a. Foxygen, Spoon, FKA twigs & Thomas Azier

Elke week de beste muziek

Ingmar Griffioen ,

Met het weekend voor de deur is het tijd voor een nieuwe 3voor12 Checklist, de chart met de beste muziek die je deze week gehoord moet hebben. Wederom veel elektronische muziek, maar gitaren (en bekkens) vieren hoogtij. Foxygen slaat verrassend terug met de nieuwe single en komt dus op stip binnen op 1, net voor de sterke achtste plaat van Spoon, tevens 3voor12 Album van de Week. Thomas Azier gooit er een primeur tegenaan, FKA twigs en alt-J zijn terug, terwijl live-sensatie Girl Band nu ook op single de bom is. Aanzwengelen maar die YouTube-lijst en dat weekend!

1. Foxygen - How Can You Really (track)
Yes! Foxygen is terug na het geweldige album We Are the 21st Century Ambassadors of Peace & Magic. Of de opvolger weer jaarlijstjesmateriaal wordt? Dat zou zomaar kunnen op basis van How Can You Really, een heerlijke, door Ariel Pink geïnspireerde retropop-glijer met de nodige gekte. Van het 24-tracks tellende album Foxygen...And Star Power dat al op 14 oktober uitkomt op Jagjaguwar.

2. Spoon - They Want My Soul (album)
De nieuwe Spoon, de achtste alweer van de Texanen, draait hier overuren. Helemaal sinds hij dinsdag op de Luisterpaal kwam. De Amerikaanse indierockers zijn het ambacht niet verleerd om dwarse, catchy liedjes te schrijven, verre van zelfs. They Want My Soul is helemaal en onmiskenbaar Spoon en smaakt toch weer verrassend lekker. De afgelopen weken kwam de ene na de andere track los, vorige week dropte de band gewoon twee video's tegelijkertijd en wij vinden dat je behalve Do You toch zeker Inside Out ook moet kijken. Je vindt het Album van de Week op de Luisterpaal.

3. FKA twigs - Pendulum (track)
Alle singles van FKA Twigs lijken raak, ze werden stuk voor stuk opgepikt door de blogs en tot 'best new music' gedoopt. Met Two Weeks voerde ze vorige maand al de Checklist aan en de Britse R&B-zangeres met Jamaicaans-Spaanse roots heeft met haar sensuele R&B-pop en indietronica duidelijk het geluid en de timing te pakken. Kan haast niet meer misgaan voor het simpelweg LP1 gedoopte album dat 12 augustus dropt. Hoe dat live uitpakt had je op Pitch kunnen zien. Aardig goed als we de andere geluiden en de beelden uit onder meer Parijs en van Primavera Sound mogen geloven.

4. Thomas Azier - The Emperor's Dream (live)
Verrassing! Onze favoriete Berlijner kwam deze week niet alleen langs om 3voor12 Radio te presenteren; hij speelde ook nog een track die het album niet gehaald heeft. Zonde, als we The Emperor's Dream zo horen. Maar eh... primeur!

5. Sophie – Lemonade (track)
Nope, niet weer een R&B-meisje of bubblegumpopsterretje: Sophie is een (mannelijke) Schotse producer die in Londen resideert. Lichtvoetig en poppy zijn diens elektronica-producties wel. Bipp was vorig jaar al een underground banger. Lemonade komt nog wat harder met meer verknipte elektronica met gepitchte meisjes- en kindstemmetjes. Dat is balen: Sophie heeft net Appelsap afgezegd... Nu maar hopen dat hij wel naar Lowlands komt: zaterdag even na middernacht in de X-Ray!

6. Girl Band - De Bom Bom (track)
We zagen Girl Band al tweemaal Eurosonic en eenmaal Best Kept Secret doormidden zagen, maar wachten nog steeds op een album van de doldwaze Ieren. Gelukkig is daar de nieuwe single De Bom Bom, die precies dat is en het leed aardig verzacht. Helaas niet op YouTube te vinden, maarrrrr wel op Soundcloud! Hoezee.

7. alt-J - Story 4: Sleeplessly Embracing (a remix by clipping.)
Kreeg je vorige week al die waanzinnige experimentele hiphop-plaat van clipping. mee, komen die Californische producers weer voorbij. Ditmaal hebben ze de jongste alt-J single Hunger of the Pine onder handen genomen in een noisy rap remix. Alt-J kon dat wel waarderen en plaatste de remix op Soundcloud. Story 4 staat niet op YouTube, maar Story 2 wel (van het clipping. album).

8. Twin Peaks - Wild Onion (album)
Wat een lekker rauw gitaaralbum dropt het kwartet uit Chicago. Fuzzy garagerock met een psychedelisch sausje en uitschieters als Flavor en Strawberry Smoothie. In de VS touren ze met Eagulls, wij moeten nog even geduld hebben.

9. Newworldaquarium - Thousand Oaks (track)
Eindelijk nieuw werk van de traagst werkende techno-artiest van Nederland. En wel op het Berlijnse Ostgut Ton-label. Niet op YouTube, wel als preview op Soundcloud.

10. Cymbals Eat Guitars - Warning (track)
New Yorkse indierockers die we na een sterk debuutalbum in 2009 op Crossing Border en Lowlands tegenkwamen, maar daarna een beetje uit het oog verloren. Dat logenstraffen ze dit jaar. Warning is alweer de derde meeslepende track op rij, met Weezer-achtige zanglijnen en erupties, en hoekige indierock. Derde album LOSE volgt op 30 augustus via Tough Love.

11. Meatbodies - Tremmors (track)
Chad Ubovich zou je kunnen kennen als bassist/gitarist in de band van Mikal Cronin en in Fuzz, het genadeloze garagerock-project van Ty Segall. Niet zo gek dus dat hij met zijn eigen band Meatbodies in de stevige gitaarhoek zit: lo-fi garagerock met een psych-topping. Zoals het evenmin vreemd is dat het debuutalbum op In The Red zal verschijnen (14-10).

12. Huerco S. - A Verdigris Reader (EP)
Diepe tracks van outsider houseman H.S. op het verse label van Anthony Naples. Maakte hij daar vorig jaar al indruk als Royal Crown Of Sweden, ditmaal gaat hij als Huerco S. meer deep techno en laat hij de vier tracks EP A Verdigris Reader los. Previews hier.

De 3voor12 Checklist is met natte vinger samengesteld door de 3voor12 redactie met input van Timo Pisart, Rene Passet, Christiaan Walraven, Roosmarijn Reijmer, Ingmar Griffioen, Erik Zwennes, Ralph-Hermen Huiskamp, Sjoerd Huismans en Matthijs Kuiper.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12