3voor12 Checklist (week 31): o.a SBTRKT, Clipping, The Raveonettes, St. Vincent 3voor12 Checklist (week 31): o.a SBTRKT, Clipping, The Raveonettes, St. Vincent

Elke week de beste muziek

, Redactie 3voor12

3voor12 Checklist (week 31): o.a SBTRKT, Clipping, The Raveonettes, St. Vincent

Elke week de beste muziek

Redactie 3voor12 ,

Met het weekend voor de deur is het tijd voor een nieuwe 3voor12 Checklist, de chart met de beste muziek die je deze week gehoord moet hebben. In deze editie veel elektronische muziek met o.a SBTRKT, Four Tet en Pional. Oorzaak: dj's droppen deze zomer steeds meer tracks als teasers voor hun te verschijnen albums. Meer zin in iets anders? Niet getreurd! Er is genoeg rammelrock, hiphop en indiepop te vinden in de lijst.

1 (-) SBTRKT ft Ezra Koenig - New Dorp, New York (track)

Het is nog even wachten op ‘Wonder Where We Land’ van SBTRKT, want de plaat komt 23 september pas uit. Het belooft een spannend album te worden met features van o.a. Warpaint, Jessie Ware, A$AP Ferg en natuurlijk ook Sampha. De eerste contouren van de langspeler zijn al zichtbaar; afgelopen week werd namelijk de track New Drop, New York met zanger Ezra Koenig van Vampire Weekend online gezet. Dit nummer voert onze Checklist aan en klinkt een beetje als een rare 90s dEUS track, maar dan helemaal van nu.

2 (-) The Raveonettes - Pe'ahi (album)

Al ruim dertien jaar bezig en nog steeds steengoede muziek maken. De Deense rockband The Raveonettes lanceerde afgelopen dinsdag vanuit het niets het album Pe'ahi en de videoclip van hun heerlijke noisepoptrack Endless Sleeper. Pe'ahi is van begin tot eind een aanrader, daarom de hele plaat in de checklist.

3 (-) Clipping – CLPPNG (album)

Experimentele hiphop van rapper Daveed Diggs en producers Jonathan Snipes en William Hutson. Clipping is een act die extremen niet schuwt, ze dagen je uit en grijpen je bij de strot wanneer nodig. Neem bijvoorbeeld het intro dat begint met een snijdende pieptoon, waardoor sommige luisteraars al zullen afhaken voordat het album überhaupt is begonnen. De aanhouder wint, want dit is een hiphopplaat die je gehoord moet hebben (en hij staat helemaal op de Luisterpaal).

4 (-) Pional - It's All Over (John Talabot Remix) (track)

Waar kennen we de combinatie Pional en John Talabot ook alweer van? Onder andere van het succesalbum Fin van laatstgenoemde. Pional werkte mee aan twee tracks: Destiny en So Will Be Now. Nu heeft John Talabot een lekkere remix gemaakt van het nummer Its All Over voor de talentvolle Spanjaard.

5 (-) St. Vincent, live in de Melkweg, 2012 (concert)

Een tipje voor Lowlands: St. Vincent. Multi-instrumentalist Annie Clark is een geniale muzikante zonder dat het er van afstraalt. Ze maakt popmuziek zonder dat je door hebt dat het pop is. Hoe dat allemaal kan? Daarvoor moet je echt even het optreden terugkijken, dat we speciaal voor Lowlands 2014 weer online hebben gezet. Klik hier.

6 (-) Hudson Mohawke – Chimes

Een nieuwe track van de Schotse dj Hudson Mohawke. Ongeveer twee dagen geleden werd het nummer Chimes op Soundcloud gezet; een groteske song dat op de gelijknamige EP zal komen, die 29 september gereleased wordt op Warp Records.

7 (-) Yellow Claw - Amsterdam Trap Music 2 (EP)

Aanstaande zondag is niemand minder dan producer en filmregisseur Jim Taihuttu te gast bij Zomergasten. Hij zal het ongetwijfeld over zijn films gaan hebben, maar zeker ook over Yellow Claw. Het dj collectief heeft namelijk een nieuwe EP uit met bijdrages van o.a. Waka Flocka Flame en Diplo. Op Amsterdam Trap Music 2 staan weer een aantal tracks waardoor je energie voor tien krijgt. Stuiterend het weekend in, dus. En wil je alvast meer weten over de twee gezichten van Jim Taihuttu? Klik dan hier.

8 (-) Four Tet - Beautiful Rewind Remix pack (EP)

Nóg een elektronische artiest in deze Checklist. Dit keer Four Tet, wiens muziek op de EP Beautiful Rewind Remix pack, wordt geremixed door Jay Daniel, Seven Davis Jr, PhOtOmachine, Champion en Container. Een bonussnoepje voor de liefhebbers.

9 (-) Iceage - The Lord’s Favorite (track)

Met The Lord’s Favorite lijkt Iceage een andere weg in te slaan. De zang doet denken aan Pete Doherty in zijn glorietijd met The Libertines. Ook worden er ineens rockabilly-invloeden uit de hoge hoed getoverd. Dit zal even schrikken zijn voor de liefhebbers van het vuigere werk van de Deense noisepunkers Iceage, maar zo slecht pakt déze track niet uit.

10 (-)Alvvays – Archie, Marry Me (track)

Ook op de Luisterpaal: Always van de Canadese band Alvvays. In deze Checklist lichten we er één track uit: Archie, Marry Me. Een catchy song met popvocalen en smerige fuzz gitaren op de achtergrond.

11 (5) Reigning Sound – Shattered (album)

Greg - Oblivian - Cartwright is terug met zijn eerste album in vijf jaar (en zijn eerste op Merge). Garage rock 'n roll met ditmaal meer soul, maar wederom gegoten in klasse liedjes door deze zwaar onderschatte songwriter uit Memphis, Tennessee. Het album staat op de Luisterpaal en is komende week 3voor12 Album van de Week.

12 (-) Tiga – Bugatti

Nog eentje om het af te leren dan. Nog één elektronische act: Tiga, berucht door zijn remixen voor The XX en LCD Soundsystem. Blijkbaar is hij fan van het automerk Bugatti, want zo heet de track die hij onlangs uitbracht. 29 november staat hij in Tivoli Vredenbrug met o.a. Boys Noize en Joost van Bellen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12