3voor12 checklist (week 27) o.a. FKA twigs, Typhoon en Larry Gus 3voor12 checklist (week 27) o.a. FKA twigs, Typhoon en Larry Gus

Elke week de beste muziek

, Sjoerd Huismans

3voor12 checklist (week 27) o.a. FKA twigs, Typhoon en Larry Gus

Elke week de beste muziek

Sjoerd Huismans ,

Het knotsgekke optreden van Larry Gus op Best Kept Secret dendert nog na in onze oren, maar deze week wordt de Griek toch ingehaald door twee anderen. Ten eerste is er net als vorige week het nieuwe album van de Zwolse rapper Typhoon. Dat mag ook wel, hij heeft zeven jaar gewerkt aan het album. Maar de absolute must-hear deze week is de nieuwe single Two Weeks van FKA twigs.

1(-) FKA twigs – Two Weeks
R&B-zangeres FKA twigs voert deze week de checklist aan met deze sekssingle die er tekstueel niet om liegt. "My thighs are apart for when you're ready to breathe in", zingt FKA twigs in hese falsetto. Inclusief fraaie video van Nabil waarin ze als een soort gouden Zonnekoningin wordt geportretteerd. FKA Twigs is zaterdag 5 juli te zien op Pitch.

2 (1) Typhoon – Lobi Da Basi
Vorige week stond het nieuwe album van Typhoon nog op één, deze week is hij een plaatsje gezakt. ´╗┐Typhoon is terug, zoveel is duidelijk, schreven we in de Album van de Week-recensie: ´╗┐met zijn muziek, met zijn poëzie, en uiteindelijk - als puntje bij paaltje komt - ook met zijn gulle lach. Ga hem zien de komende weken. Je hebt onder andere de kans op op Pitch in Amsterdam op 5 juli en op het Woo-Hah Festival, op 6 juli in Tilburg.
 
3 (-) Larry Gus – Sessie op Best Kept Secret
Op Eurosonic maakte deze freakgriek al veel indruk, op Best Kept Secret nog meer. De “bezwerende rammel-electro” was wat 3voor12 betreft zelfs het onbetwiste hoogtepunt van deze editie van BKS. Waar Larry Gus Stage 5 al afbrak, deed hij het in deze sessie op de parkeerplaats nog eens dunnetjes over. Buitenaards indeed.
 
4 (5) Strand of Oaks – Heal
Een plaats gestegen, dit bijzondere album van indierockband Strand Of Oaks die af en toe het classic rock-geluid niet schuwt. Voer voor de liefhebbers van The War On Drugs. In een interview met 3voor12 zegt zanger Timothy Showalter zich kut te voelen, maar hij verwacht er wel overheen te komen. Maar ach, de meeste mensen zouden zich kut voelen na de  hoeveelheid Grolsch die Showalter beweert achter de kiezen te hebben.
 
5 (-) Falco Benz – Sessie op Best Kept Secret
De analoge “cocktailparty-house” van Falco Benz, het eenmansproject van de elektronicatovenaar Eelco Topper, was een ander hoogtepunt van BKS. Hij speelde al in de band van Faberyayo en bij Kytemans Hiphop Orkest en nu doet hij het solo. Luchthartige en warmbloedige dance, met beats die evenwel diep genoeg zijn om de gemiddelde cocktailparty te ontstijgen. Check de sessie.
 
6 (-) Twin Shadow – To The Top
Al een tijdje uit, maar nog nooit de checklist gehaald. Nu wel: als het 1985 was geweest had dit gewoon op één gestaan.
 
7 (-) Pixies op Best Kept Secret
In 2010 stelde het legendarische Pixies nog zwaar teleur op Pinkpop. En die op zijn zachts gezegd matige nieuwe plaat Indie Cindy hielp ook bepaald niet mee. Maar op Best Kept Secret verraste de band vriend en vijand met een uitstekende show: de gouden hooks en felle songs vormden zowaar het hoogtepunt van de eerste dag.  
 
8 (-) Jamie XX – Under One Roof Raving
Weer zo’n heerlijk zes minuten durende exotische Jamie XX track die terecht gaat komen op het album waar hij momenteel aan werkt. Een met samples volgestampte 'hommage to the UK rave scene', zoals BBC-presentatrice Annie Mac het uitdrukte.
 
9 (-)The Weeknd – Often
The Weeknd doet het often, voor wie zich dat nog steeds afvroeg. En bezingt dat over een vernuftige uplifting beat van Ben Billions. Na alle remixes en cameo’s die de Canadees de laatste tijd deed is het weer tijd voor meerrr van dit.
 
10 (-) Nao vs A.K. Paul – So Good      
Toffe synthfunk van producer A.K. Paul (de broer van Jai Paul die werkte met Big Boi, Sam Smith en Jessie Ware) werkte samen met de Londense zangeres Nao voor de track So Good. Doet zijn naam eer aan.  
 
11 (-) The Kevin Costners - Pick Up The Parts
De eerste plaat in vijf jaar van deze Gelderse band staat vol met montere, melodieuze poprocktunes. 13 juli presenteert The Kevin Costners de plaat op het Valkhof Festival in Nijmegen.
 
12 (-) Hozier – Take me to Church      
Veelvuldig gedraaid op 3FM, deze single van de 24-jarige Ier – geboren op St. Patrick’s Day - Andrew Hozier-Byrne, die ook al indruk maakte op Eurosonic met zijn intrigerende pop. Voorzien van stijlvolle zwart-witvideo om Hoziers aanklacht tegen homohaat en de kerk extra kracht bij te zetten.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12