Mark van traumahelikopter tipt De Jeugd voor een 3voor12 Award Mark van traumahelikopter tipt De Jeugd voor een 3voor12 Award

Garagerockers komen met compilatiealbum en 7-inches

, Ingmar Griffioen

Mark van traumahelikopter tipt De Jeugd voor een 3voor12 Award

Garagerockers komen met compilatiealbum en 7-inches

Ingmar Griffioen ,

Op de avond dat we de gastenlijst voor de 3voor12 Award voor het eerst opengooiden, bellen we ook met Mark Lada, frontman van genomineerde traumahelikopter. De Groningers speelden zich ook met deze plaat weer de blaren op de ballen en daar lijkt maar geen eind aan te komen. Lijkt, want: "Er komt een compilatie-album en twee 7-inches aan dus we gaan toch even bewust wat minder live spelen en daar aandacht aan geven."

De band heeft naast Noord-Amerika ook de nodige Europese landen platgespeeld en daarvan is Spanje Lada het meest bijgebleven. "Spanje was wel bijvoorbeeld gekkenhuis, zeker in Baskenland zijn de mensen echt gestoord. Het leek wel alsof ze daar vooral met ons wilden feesten en we hebben zeker een paar vrienden voor het leven gemaakt."

Terug naar de hamvraag: wie moet de 3voor12 Award winnen als hij dat zelf niet doet? Verrassing: De Jeugd van Tegenwoordig luidt het antwoord. "Die plaat van De Jeugd is ook een van de weinige die ik echt gehoord heb. Ik heb wel veel waardering voor de manier waarop zij al jaren dingen aanpakken en ook compleet zichzelf zijn. Ik denk dat zij op hun manier schijt aan alles hebben." En dat is inderdaad, geeft Lada toe, "los van de muziek best wel rock 'n roll." Zijn favoriete De Jeugd-nummer: "De Toneelacademie, met die tekst 'houd het klein en dichtbij jezelf'. Dat vind ik echt heel sterk."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12