3voor12 Award: optredens van Typhoon, Thomas Azier, Eefje de Visser en David Douglas 3voor12 Award: optredens van Typhoon, Thomas Azier, Eefje de Visser en David Douglas

Line-up is rond: vier optredens (+ winnaar) tijdens awarduitreiking

, Redactie 3voor12

3voor12 Award: optredens van Typhoon, Thomas Azier, Eefje de Visser en David Douglas

Line-up is rond: vier optredens (+ winnaar) tijdens awarduitreiking

Redactie 3voor12 ,

De uitreiking van de 3voor12 Award vindt dit jaar plaats in de Tolhuistuin, en wel op volgende week donderdag (11 september). 3voor12 Radio wordt die avond live in de Tolhuistuin opgenomen en in het programma maken we ook bekend wie dit jaar met de award naar huis gaat. Daarna zal de winnaar een optreden verzorgen. Maar dat is niet de enige show die je er gaat zien: sowieso gaan kanshebbers Typhoon, Thomas Azier, Eefje de Visser en David Douglas namelijk spelen voorafgaand aan de uitreiking. Vanavond in 3voor12 Radio gaat de gastenlijst weer open en hoor je hoe je hier bij kunt zijn!

We gooien vanavond namelijk weer de gastenlijst open in 3voor12 Radio. Luister vanaf 22.00 uur naar 3FM om te horen hoe je kans maakt om bij de 3voor12 Award te zijn en daar de volgende artiesten live te zien:

Typhoon
De rapper met de altijd brede grijns die Lowlands platspeelde met een indrukwekkende show en daarmee op 2 in onze top 50 eindigde. De Zwollenaar is genomineerd voor zijn album Lobi Da Basi, Surinaams voor Liefde is de Baas. Een album zonder ook maar één standaard hiphopbeat, maar veel jazz, een vleugje calypso en een bijdrage van kleinkunstenaar Andre Manuel. Komend weekend staat Typhoon uiteraard op ITGWO, de donderdag erna is hij bij de awardshow.

Thomas Azier 
De Berlijnse Fries is genomineerd voor zijn duistere electropopalbum Hylas, een spannende zoektocht naar intensiteit en schoonheid waar Azier vijf lange jaren aan werkte in zijn Berlijnse fabriekshal. Stond net als Typhoon op Lowlands en bleef fier overeind in de Bravo. Is inmiddels al druk bezig met de opvolger van Hylas, maar brengt tijdens de 3voor12 Award en (een paar shows in Nederland eind oktober) nog een keer die uitstekende debuutplaat ten gehore. 

Eefje de Visser
De tweede plaat Het Is van de Utrechtse zangeres Eefje de Visser staat eveneens tussen de twaalf genomineerden. Hoewel ze, zoals de titel al suggereert, refereert aan grote zaken (zoals haar break-up) is het een plaat die geen moment te gewichtig wordt. Haar sfeervolle arrangementen en poëtische teksten zijn bovendien populair bij de andere genomineerden: ze heeft een aanbeveling van zowel Torre Florim als Davis Douglas op zak. 

Davis Douglas
Misschien is producer David Douglas, eveneens uit Utrecht, een outsider tussen de andere genomineerden. Hij maakt immers totaal andere muziek dan de anderen: trippy hiphopbeats, zomerse chillwave en de track White Heat Blood (met Blaudzun) die dan weer door Modeselektor gemaakt had kunnen zijn. Het naar eigen zeggen "prententieloos experimenteren" van Douglas heeft evenwel tot een plaat geleid die zich met gemak kan meten aan de andere genomineerden. De perfecte soundtrack voor de nazomer.

En daarnaast...

... zal de winnaar van de 3voor12 Award natuurlijk een optreden verzorgen, of het nu een van deze vier wordt of een van de andere genomineerden (Awanto 3, Blaudzun, De Jeugd van Tegenwoordig, Jungle By Night, Moss, Tom Trago en traumahelikopter). 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12