3voor12 Award: Willie Wartaal beveelt Jungle By Night aan 3voor12 Award: Willie Wartaal beveelt Jungle By Night aan

Wartaal wil best over afrobeatsensatie rappen, maar wie stuurt de track op?

, Timo Pisart

3voor12 Award: Willie Wartaal beveelt Jungle By Night aan

Wartaal wil best over afrobeatsensatie rappen, maar wie stuurt de track op?

Timo Pisart ,

"Ja, Natúúrlijk!" is De Jeugd van Tegenwoordig weer genomineerd voor een 3voor12 Award, en wel met hun vierde album. Ouwe koeien, geeft Willie Wartaal toe in 3voor12 Radio. De plaat kwam alweer een jaar geleden uit, en ondertussen zijn ze alweer bezig met nieuwe muziek. Zo deed Wartaal onlangs nog mee met de giga-remix van Dat Doen We Niet Meer, van zijn oude huisgenoot Murda Turk en wil hij best over de muziek van Jungle By Night heen rappen, zijn favoriete Award-nominatie, maar wie stuurt hem de muziek op?

Roosmarijn belde Willie Wartaal op met de vraag welk album de 3voor12 Award moet winnen. "Het is een heftige lijst hoor, dit jaar. Er staat wat hele goeie shit tussen. "Ja, Natúúrlijk!" is een oude koe, hè? Maar het is wel écht een albumpje, hoor. Muzikaal ben ik zó tevreden, meer nog dan De Machine. Er staan een paar next-level beats op: Er Zijn Weer Dingen en Space Kaubois. Het zijn moeilijke dingen, maar mensen trokken het wel."

De favoriete nominatie van Willie Wartaal, dat is The Hunt van Jungle By Night. "Ik heb het één keer live gezien, toen was ik verliefd: ik vind het echt tof. Een stel blanke jongens bij elkaar zou nep kunnen klinken, maar dat is dus niet het geval. Eigenlijk krijg ik wel het gevoel dat ik er overheen moet rappen, hoor. Zorg ervoor. Hallo iemand, wie dan ook, stuur even de muziek op van Jungle By Night naar mijn huis, dan ga ik er lekker mee spelen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12