3voor12 Award: Typhoon beveelt Jungle By Night aan 3voor12 Award: Typhoon beveelt Jungle By Night aan

Het sprookje is nog lang niet afgelopen voor de afsluiter van ITGWO

, Redactie 3voor12

3voor12 Award: Typhoon beveelt Jungle By Night aan

Het sprookje is nog lang niet afgelopen voor de afsluiter van ITGWO

Redactie 3voor12 ,

Wat een zomer heeft Typhoon! Zijn album Lobi Da Basi wordt in de pers geprezen, is de nieuwe huisband van DWDD, gaf op Lowlands een weergaloos optreden en sluit aankomend weekend rustig Into The Great Wide Open af. Hij lijkt dan ook de torenhoge favoriet te zijn voor de 3voor12 Award. "Mijn hoofd stopt nooit. Ik wil veel spelen en kijk er naar uit om in mijn eigen huisje te gaan pielen aan nieuwe muziek". Maar welk album moet volgens hem de 3voor12 Award winnen?

Typhoon is dús met Lobi Da Basi genomineerd voor de 3voor12 Award, maar gunt de prijs ook aan Jungle By Night. "Ik heb ze vorig jaar leren kennen in Moskou. Zij moesten daar net als ik optreden. Het zijn zulke toffe gasten en zulke goede muzikanten. Op het podium geven zij zoveel energie dat je het wil oppeuzelen. Daarom verdienen ze de prijs." Zou Typhoon zelf niet op de instrumentale tracks van Jungle By Night willen rappen? "Nee, Ik vind het heerlijk die instrumentale muziek. Juist wel even lekker, geen rap."

Aankomend weekend sluit de baas van de liefde Into The Great Wide Open af. "Ik vind ITGWO één van de ziekste festivals. Het is écht een festival voor liefhebbers. Het eiland is klein en kan dús nooit groter groeien. Je bent daarom meer op elkaar aangewezen, en dat maakt het in combinatie met de muziek zo bijzonder."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12