3voor12 Award: Marien Dorleijn (Moss) beveelt De Staat aan 3voor12 Award: Marien Dorleijn (Moss) beveelt De Staat aan

'Nieuw Moss-album eind 2015'

, Ingmar Griffioen

3voor12 Award: Marien Dorleijn (Moss) beveelt De Staat aan

'Nieuw Moss-album eind 2015'

Ingmar Griffioen ,

Het is alweer een half jaar geleden dat We Both Know The Rest Is Noise, de vierde van Moss uitkwam. Is frontman Marien Dorleijn nog wel met die plaat bezig? "We gaan nog een herfsttour doen dus we zijn nog wel bezig. Maar ik werk op dit moment alweer aan nieuwe muziek. Vandaag was ik nieuwe liedjes aan het schrijven. Dat vind ik een heel tof proces." Het vijfde album komt er al aan? "We willen volgend jaar, zo ergens eind 2015 wel een nieuw album uitbrengen." Maar welk album moet de 3voor12 Award winnen? Of gaat Moss er nog eentje pakken? "Er zijn wel meer bands die voor de tweede keer genomineerd zijn. Blaudzun, De Staat en De Jeugd inderdaad. Maar ik weet het niet."

Roosmarijn vraagt nog even door dat nieuwe album: "In wat voor vibe zit je, wordt het net zo duister als deze?" Dorleijn: "Ik weet uit ervaring dat de eerste vijf nummers die je schrijft uiteindelijk nooit de plaat halen. In die fase zitten we een beetje, ik zoek iets uplifting dat de andere kant opgaat en waar je jezelf ook door kan verrassen. Dat is wat muziek maken ook moet zijn, denk ik."

Stel nu dat Moss de 3voor12 Award niet ophaalt, dan denkt Dorleijn toch aan de Nijmegenaren van De Staat. "Ik weet het wel zeker. I_Con is wel een plaat die me heeft verrast, zeker als muzikant zijnde en ook door Torre als songwriter. Ik ben aangenaam verrast door de melodieën. Ik luister weinig platen tenzij mensen me ze aanreiken, maar deze heeft me wel iets gedaan. Ik vind de liedjes zo goed en Torre heeft zichzelf gewoon weer uitgevonden binnen wat De Staat is. Dat vind ik grandioos."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12