Bombay Show Pig in Amerika: nieuwe clip, boze buurman en CMJ Bombay Show Pig in Amerika: nieuwe clip, boze buurman en CMJ

"Fuck you, I'm calling the police!"

, Tim Schakel

Bombay Show Pig in Amerika: nieuwe clip, boze buurman en CMJ

"Fuck you, I'm calling the police!"

Tim Schakel ,

Ineens is daar een nieuwe clip van Bombay Show Pig. Een live-registratie van het nummer Sea, gespeeld op een veranda voor een groot huis in Austin, Amerika. Het lijkt misschien rustig rondom het indie duo, maar schijn bedriegt. Buiten dat er gewerkt wordt aan een nieuw album, zijn ze al een tijdje uitgebreid aan het touren in het buitenland. Het vizier ligt met name op de VS, Frankrijk en Duitsland. En hoe zit het precies met de flirt tussen de band en bassist Adrian Rodriguez? 3voor12 sprak drummer Linda van Leeuwen over de nieuwe ontwikkelingen. “Alsof we in de film Fear and Loathing in Las Vegas zaten.”

“Fuck you, I’m calling the police”, riep de geïrriteerde buurman richting de gastheer van Bombay Show Pig en Nobody Beats The Drum in Austin. Hij was de geluidsoverlast die de Nederlanders veroorzaakten tijdens het opnemen van de nieuwe videoclip meer dan zat. “Hij was vast boos omdat hij zijn middagdutje niet kon doen. De politie is uiteindelijk niet gekomen en ik vraag me af of hij überhaupt heeft gebeld. Daarbuiten is er overal muziek tijdens SXSW in Austin.” Wie geïnteresseerd is in de boze man moet de clip hieronder bekijken, want daarin schittert hij vanaf 2 minuten als een volwaardige Hollywood-ster. Overigens is het geen officiële videoclip van de band: “Het was een spontaan idee. We wilden gewoon een grappig filmpje maken. De reden hiervoor was dat de dochter van onze gastheer niet naar onze shows kon komen, omdat ze minderjarig was. Toen leek het ons leuk om speciaal voor haar te spelen. De buurman was er echter minder blij mee.” Onder de beelden is het nieuwe nummer Sea te horen. “Een track die we in L.A. hebben opgenomen in de Blue Microphone Studio voor hun podcast. We hebben daar twee songs gespeeld en we vonden die opnames zo tof dat we er iets mee wilden doen.” 

De kans is groot dat Sea op de tweede plaat van Bombay Show Pig zal komen. “We gaan het nummer opnieuw opnemen, want deze versie hebben we live ingespeeld. Er zijn geen overdubs gedaan.” Wanneer het album uit moet komen weet Linda nog niet. Wel weet ze dat het zeer waarschijnlijk is dat het duo wederom met Simon Akkermans in Kytopia gaat samenwerken. “Op dit moment hebben we acht opzetjes voor songs. Wanneer we ongeveer twee keer zoveel nummers hebben, duiken we de studio in.” Het valt op dat Sea een behoorlijke vuige sound heeft. Een voorbode voor de opvolger van Vulture/Provider? “Dat zou goed kunnen, maar het is moeilijk om nu al te bepalen waar het precies heen zal gaan. Ik kan wel zeggen dat de songs meer organisch klinken, doordat we nu een jaar in deze bezetting spelen. Daarbuiten zijn we veel aan het experimenteren met loops. Heel veel tijd hebben we niet om te schrijven, waardoor Mathias veel in de tourbus schrijft. En soms ontstaan er ideeën tijdens de soundcheck.”

Nieuwe bassist?

Bombay Show Pig is een duo, maar in Amerika zullen ze een aantal optredens doen met Adrian Rodriguez als bassist. Wellicht ken je hem van de band Hanni el Katib, die dit jaar op Le Guess Who? staat. “We hebben Adrian ontmoet in een illegale bar in LA, waar we een last-minute show deden. Echt een super vage tent. We moesten eerst helemaal door een security-check. Er hing daar een Fear and Loathing in Las Vegas-vibe (een film met o.a. Johnny Depp en veel drugs). Het optreden was illegaal, omdat alle tenten daar dicht moeten na tweeën. Adrian was er dus ook en hij vond ons optreden super tof. We hebben vervolgens de hele avond met hem gehangen en zo is het idee van samenwerken ontstaan.” Het is voor de band nog te vroeg om definitief een bassist erbij te nemen. “Het kan zijn dat we voor de plaat een bassist uitnodigen, maar voor live is het nog te vroeg.”

Bombay Show Pig zal in de VS een aantal showcases spelen zoals Culture Collide en CMJ Music Marathon. De focus van de band lijkt dus meer te liggen op het buitenland. Zo komt de plaat Vulture/Provider op 22 oktober uit in Frankrijk, en dat zal gevierd worden met een optreden in Parijs. “Onze muziek doet het goed daar. We spelen daar geregeld op grote, landelijke radiostations. Het lijkt erop dat er in Frankrijk meer ruimte is voor rauwe muziek dan in Nederland. Hier hoor je overdag amper alternatieve muziek op de radio.”

Aanstaande vrijdag speelt Bombay Show Pig op het Singelfestival in Edam. Dit zal voorlopig een van de laatste optredens van ze zijn in Nederland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12