Nieuw op 3voor12 Radio: Asgeir, De Staat en Tim Knol

Asgeir met King And Cross 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Twee nieuwe Nederlandse singles op de playlist van 3voor12 Radio deze week: singer-songwriter Tim Knol en indierockband De Staat. Verder is ook de IJslandse singer-songwriter Asgeir nieuw. Zijn debuutsingle King And Cross is de 3voor12 Single van de Week. Livemuziek deze week van onder andere Crystal Fighters en Imagine Dragons. En op het prijzenfront onder meer kaarten voor Queens Of The Stone Age, Jake Bugg, Crystal Fighters, Emiliana Torrini en The Cult.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Asgeir - King And Cross (Konkurrent)
Het snelstverkopende album allertijden in IJsland is van de in Nederland nog vrij onbekende singer-songwriter Asgeir Trausti. Zowat een op de tien IJslanders werd geraakt en kocht zijn plaat. Voor de internationale markt vertaalde Asgeir het album met de Amerikaanse singer-songwriter John Grant: zijn debuutalbum heet nu In The Silence. Dus heet het nummer Leyndarmal opeens King And Cross en mogen we Asgeir gewoon bij zijn voornaam noemen.

Ook nieuw op de playlist van 3voor12 Radio:

De Staat - All Is Dull (PIAS)
Saai is het leven van De Staat allerminst op het moment. Hun toer door Nederland en Duitsland houdt de Nijmeegse indierockband rond Torre Florim voorlopig zoet tot eind januari. Deze nieuwe single is net als de ex-megahit Devil's Blood terug te vinden op hun derde album I_Con.

Tim Knol - Motion Of Life (Excelsior)
Vierentwintig is hij pas en alweer zijn derde album in aantocht. De populaire singer-songwriter Tim Knol komt half november met Soldier On, een album dat hij eerst met band en in januari solo in een grote theatertoer gaat promoten. Dit keer was hij ook zelf producer van de plaat.

Verder nog op de playlist van 3voor12 Radio:

Miles Kane - Better Than That (Sony, 6e week)
Joris Voorn - Ringo (Green, 5e week)
Town Of Saints - Carousel (Snowstar, 4e week)
Jacco Gardner - The End Of August (Excelsior, 4e week)
Foals - Out Of The Woods (Warner, 3e week)
Blende - Rikki (NEWS, 2e week)
Queens Of The Stone Age - If I Had A Tail (V2, 2e week)
Radkey - Romance Dawn (Dying Giraffe, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Arcade Fire - Reflektor (Universal)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer