ProCures wil binnen maand doorstart voor Free Record Shop

Winkelketen betaalt salarissen en vakantiegeld niet uit

Timo Pisart ,

Vandaag vraagt Free Record Shop het faillissement aan voor de Nederlandse tak, maar investeringsmaatschappij ProCures uit Bussum heeft al aangegeven binnen een maand een doorstart te willen maken. Ondertussen betaalt de winkelketen de salarissen en het vakantiegeld deze maand niet uit aan de werknemers. "Er is gewoon geen geld meer", aldus een woordvoerder.

ProCures hoopt binnen een maand een doorstart te maken met Free Record Shop, dat meldt Emerce. Enkele weken geleden nam de investeringsmaatschappij uit Bussum al een meerderheidsbelang in Free Record Shop België en Game Mania en sprak toen ook al interesse uit in de Nederlandse tak. "Op dit moment nemen we een afwachtende houding aan", vertelt woordvoerder Bart Maussen aan Entertainment Bussiness. "Alles ligt in handen van de curator. Die gaat de komende dagen onderzoeken wat in de inboedel zit en wie de crediteuren zijn." Tevens zegt Maussen dat ProCures een reddingsplan heeft geschreven voor Free Record Shop, waarmee de keten binnen twee jaar weer winstgevend zou moeten zijn.

Voorlopig zal Free Record Shop geen salarissen uitbetalen over mei. Via een interne memo is de 755 werknemers van de keten wel medegedeeld dat ze verplicht worden om door te werken. Een woordvoerdster vertelt tegenover de Telegraaf: "Er is gewoon geen geld meer. Dit is een normale procedure. In dit soort situaties is het niet ongebruikelijk om mensen te vragen om door te werken, want we willen een doorstart maken." De lonen zullen op een later moment alsnog worden uitgekeerd, beweert de woordvoerder.