Hollandse Nieuwe van de Maand: Thomas Azier

De Duitse spookstad oogst succes op Best Kept Secret

Redactie 3voor12 ,

Iedere maand kiest 3voor12 de Hollandse Nieuwe van de Maand. Welke artiest van eigen bodem maakt indruk, van welke act wordt het meest verwacht? Deze zomermaand is voor de zwoele duistere synthpop van Thomas Azier, een in Berlijn woonachtige Nederlander die hoge ogen gooit met zowel de kersverse single Ghostcity als de adembenemend goede show op Best Kept Secret.

Je kent de intrigerende Thomas Azier wellicht al van de ambitieuze EP's Hylas 001 en Hylas 002. Deel drie was in de maak maar bleek al zo uit de kluiten te groeien dat Azier hem doopte tot zijn debuutalbum. Deze is inmiddels zo goed als afgerond en komt begin 2014 uit via het grote Franse label Mercury, maar de eerste en veelbelovende single Ghostcity is er nu al: een duister eerbetoon aan het constant veranderende Berlijn, alwaar Azier in een oude fabriek aan zijn muziek sleutelt. "Ik voel me alsof ik me de hele tijd in een fucking David Lynch-film bevind, ik word er helemaal gek van", zei hij er eerder over. Inderdaad: Berlijn is een stad waar je je gemakkelijk in kunt verliezen, aldus Azier.

Met zijn liveshow gooide Azier al hoge ogen bij 3voor12. Een goed geleden jaar op Motel Mozaïque gaf hij een hele bijzondere show. "Wat een uitstraling, lef en liedjes heeft de jonge twintiger", schreven we toen. En dat werd alleen maar beter: in juni stond hij nog op Best Kept Secret, en daar pakte hij het uitzinnige publiek 's nachts in met een overdonderend goede show. 

Luister nu alvast single Ghostcity op de Hollandse Nieuwe-sampler. Thomas Azier is tevens een van de 12van3voor12.