ProCures neemt Free Record Shop niet over

Nederlandse keten "zo dood als een pier", toekomst onzeker

Timo Pisart ,

ProCures zal Free Record Shop niet overnemen. De investeringsmaatschappij komt er niet uit met de curatoren en levert ook de Belgische tak van Free Record Shop terug aan de curatoren. Dat schrijft Het Financiëele Dagblad. Daarmee is de toekomst van de entertainmentketen onzeker. ProCures: "De Nederlandse bezittingen zijn zo dood als een pier."

Eerder leek het er nog op dat ProCures binnen een maand een doorstart wilde maken met Free Record Shop, maar de investeringsmaatschappij uit Bussum komt er nu niet uit met de curatoren en staakt de onderhandelingen. Ook zijn de Belgische winkels van Free Record Shop, die eerder door de investeerder waren gekocht, inmiddels teruggeleverd aan de curatoren. Daarmee staat de toekomst van Free Record Shop, dat eind mei faillissement aanvroeg, op losse schroeven. Curatoren Henk van Rootselaar en Jos Borsboom laten door het Financiëele Dagblad optekenen dat zij 'goede hoop' hebben op een doorstart. ProCures was een belangrijke kanshebber, maar er zijn nog drie partijen in de running voor overname van de keten. Op het moment blijven 350 werknemers als uitzendkrachten actief voor Free Record Shop.

In het Financiëele Dagblad vertelt Paul Dumas van ProCures: "De Nederlandse bezittingen zijn zo dood als een pier." In de afgelopen zes weken is de omzet van de Nederlandse tak met 80 procent teruggelopen.

Eerder schreef 3voor12 al over de gevolgen die het verdwijnen van Free Record Shop zou kunnen hebben voor de Nederlandse muziekindustrie. Lees dat artikel hier