Nieuw op 3voor12 Radio: Breach, Jake Bugg en Pearl Jam

Flume met Sleepless 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

De drie nieuwe tracks deze week op 3voor12 Radio zijn van de Amsterdamse danceproducer Breach, de Britse singer-songwriter Jake Bugg en van de Amerikaanse rockers Pearl Jam. Die laatsten scoren de 3voor12 Single van de Week met Mind Your Manners. Deze week zenden we woensdag en donderdag live uit vanuit Nijmegen op het Valkhof Festival. Dinsdag komt de Britse indierockband White Lies een uurtje aanschuiven als co-host. In de prijzenpot kaarten voor onder meer 3voor12 Presenteert... Kraftwerk!, Tom Odell in de Oosterpoort, Chvrches in de Melkweg en de Amsterdamse festivals Appelsap en Valtifest.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week is:

Pearl Jam - Mind Your Manners (Universal)
Dat Eddie Vedder en zijn mannen kunnen nog rocken, bewijzen ze met deze nieuwe single. Deze rocktrack is de eerste van hun alweer tiende studioalbum Lightning Bolt, dat 14 oktober verschijnt, vier jaar na hun laatste album Backspacer. De vroegere grungers gaan ook weer toeren, eerst in Amerika, maar wie weet komende zomer ook op de Europese festivals.

Nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Breach - Jack (Warner)
I want your body, everybody wants your body, so let's jack! Dit is een van de opvallendste danceplaten, die je dit jaar zult horen op de radio, maar in de clubs en straks op het Lowlands zul je er niet aan ontkomen. Achter deze minimale productie schuilt de Britse dj en producer Ben Westbeech, die tegenwoordig in Amsterdam woont. Hij werkte al met Kraak & Smaak, Jazzanova, Rusko en Redlight. Op het afgelopen Pitch festival was hij een van de optredende dj's.

Jake Bugg - Two Fingers (Universal)
Na Lightning Bolt, Taste It en Seen It All is Two Fingers alweer de vierde single van het ongetitelde debuutalbum van de pas 19-jarige Brit. De singer-songwriter uit Nottingham, die klinkt als een kruising tussen Alex Turner van Arctic Monkeys en Bob Dylan is straks ook weer op Lowlands van de partij. Steek dan maar twee vingers in de lucht als je het meezingt...

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

The Boxer Rebellion - Diamonds (Absentee, 6e week)
White Lies - There Goes Our Love Again (Universal, 4e week)
I Am Legion - Make Those Move (Division, 3e week)
Ball Park Music - All I Want Is You (Sony, 3e week)
Thomas Azier - Ghostcity (Universal, 3e week)
Francesco Rossi - Paper Aeroplane (Spinnin', 2e week)
Coely - All I Do (Beatville, 2e week)
Flume feat. Jezzabell Doran - Sleepless (PIAS, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Kanye West - Yeezus (Universal)

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22.00 en 01.00 uur met Roosmarijn Reijmer.