Posij: “Noisia en ik vonden mijn werk nog niet goed genoeg”

28 HZ EP gepland voor februari/maart

Laurence Tanamal ,

Het leek een zekere zaak dat de jonge Groninger Posij (Frank Post) zijn debuutalbum nog eind 2012 zou uitbrengen. Het was namelijk de bedoeling dat dit album zijn afstudeerproject voor de MBO-opleiding Sounddesign aan de School voor de Kunsten werd. Inmiddels is het 2013, maar is er nog geen album. Moet hij geen deadline halen? In 3voor12 Radio verklaarde hij de vertraging: “Mijn diploma heb ik al, dus het hoeft al niet meer!”

Geen nood, dat hij zijn diploma op zak heeft betekent niet dat wij geen nieuw materiaal kunnen verwachten. “Ik heb er nog wel op school aan gewerkt, maar wat een album moest worden werd meer een EP. Dat kwam vooral door de ontwikkeling die ik ervaarde. De afgelopen tijd heb ik steeds beter muziek leren maken, dan zou het zonde zijn om nu al muziek uit te brengen wat volgens Noisia en mij niet goed genoeg is.” Noisia komt ter sprake omdat Posij zijn EP onder Noisia’s Division Recordings uitbrengt. “Wij hebben allemaal de indruk dat ik nu beter muziek kan maken, en dan is er extra tijd nodig.”

Rond februari of maart kunnen we dan eindelijk nieuw materiaal van Posij verwachten. “Het wordt weer een EP, die gaat 28 HZ heten, naar de titeltrack. Daarbij komen nog vijf of vier nummers. De EP wordt een stuk ruiger in vergelijking met mijn vorige EP (Empty Lungs, red.). En er komen meer nummers op natuurlijk. De term ‘28 Hz’ staat voor een geluidje dat heen en weer gaat qua volume, op 28(-duizend) Hertz. En ik noemde het nummer 28Hz ‘Scream’ omdat het geluidje dat je terug hoort komen klinkt als een gil. Je kan het niet echt horen omdat het zo snel is. Het komt na de drop, het tweede geluid dat nogal hoog klinkt."

Wordt 2013 het jaar van Posij? “Ik vond het vorig jaar ook al mijn jaar. Misschien dat het nu wat meer naar buiten gaat komen en dat ik meer opval met optredens. De zaterdag van Noorderslag draait ik ook bij Subsonic, de 18e sta ik in Patronaat en de 25e in Nijmegen.”

Posij is geselecteerd voor de 12van3voor12 voor 2013. Een nieuw nummer, dat tevens de titeltrack is voor zijn nieuwe EP 28 HZ is te beluisteren op de sampler.