De Zeroes Hero van Ronnie Flex: Kanye West

"Een van de weinige nummers waar ik echt emotioneel van word"

Atze de Vrieze ,

Het is Zeroes Request-week op 3FM. Deze hele week blikt 3voor12 Radio terug op de jaren Nul, maar wat betekenen die Naughties eigenlijk voor het hier en nu? Wij vragen onze 12van3voor12 van 2013 naar hun muzikale helden en inspiratiebronnen van het vorige decennium. De Zeroes-hero van rapper Ronnie Flex.

Ronnie Flex, die op dit moment de laatste hand legt aan een gloednieuwe single, aarzelt niet over welke artiest uit de jaren nul grote invloed op hem had. "Kanye West en 50 Cent, dat waren de eerste hiphopacts waar ik naar luisterde. Voor die tijd luisterde ik alleen maar naar Linkin Park op mijn eigen kamer, maar op een gegeven moment kreeg ik het album College Dropout van mijn vader. Ik verstond niets van de teksten, maar ik vond het geweldige muziek. Mijn vader was niet zo oud toen ie me kreeg, dus hij luisterde in de jaren negentig zelf ook gewoon naar hiphop, Biggie enzo."

"Ik vind Kanye nog steeds net zo relevant als toen. Het nummer Family Business is een van de weinige waar ik echt emotioneel van word. Ik ben bepaald geen mietje, maar dat nummer raakt me echt. De tekst, de manier waarop het gecomponeerd is, de beat."