Live Request: jouw favoriete livemuziek vanaf 2 maart op tv Live Request: jouw favoriete livemuziek vanaf 2 maart op tv

Roosmarijn Reijmer en Michiel Veenstra presenteren liveprogramma met jóúw hulp

, Redactie 3voor12

Live Request: jouw favoriete livemuziek vanaf 2 maart op tv

Roosmarijn Reijmer en Michiel Veenstra presenteren liveprogramma met jóúw hulp

Redactie 3voor12 ,

De beste verzoekjes, kersverse shows en gouden opnames uit de oude doos, allemaal live gepresenteerd door Michiel Veenstra en onze eigen Roosmarijn Reijmer: zaterdag 2 maart begint Live Request, een co-productie tussen de VPRO en NTR met de beste liveopnames. Jij kunt die vanaf nú aanvragen, heel simpel via twitter met #liverequest.

Live Request, dus, een actuele weergave van muziek die vanaf zaterdag 2 maart te zien is op Nederland 3. Roosmarijn Reijmer en Michiel Veenstra laten zien wat er nú gebeurt in het clubcircuit en op de festivals: welke acts zijn hot en wat ligt er achter de hypes? Daar hebben ze jóu voor nodig. Naast fragmenten die door de redactie worden geselecteerd, bepaal jij als publiek ook de invulling van het programma. Kortom: je kunt zelf requests insturen: wat wil je zien?

Aanvragen kan heel simpel vanaf nu via twitter (hashtag #liverequest). Wie geen twitter heeft kan tijdens de uitzending sms-en naar 3333. Je kunt álles aanvragen, dan duiken wij in het archief om te kijken of we het hebben.

Verlamd door de keuzestress? Roosmarijn en Michiel helpen je graag een handje. Elke week verschijnt op 3voor12 een tiplijst met 10 tips, van kersverse hiphop van Kendrick Lamar in de Melkweg tot legendarische opnames van de Red Hot Chili Peppers, of die ene show van Mumford & Sons op Pinkpop.

DE TIPLIJST VAN ROOSMARIJN EN MICHIEL VOOR 2 MAART:
1. Alt-J (Sessie ITGWO, 2012) – Tesselate
Wie had ooit verwacht dat deze introverte Britten zo'n hitalbum zouden volschrijven? Op 26 februari staan ze in een uitverkocht Vredenburg, in de zomer staan ze geheid weer op alle festivals.

2. Fidlar (The Village Le Guess Who? 2012) – Wait for the Man
Goedkoop bier? Deze bezielde punkers bezingen het. Op Le Guess Who? gooiden ze al hoge ogen, en op 2 maart staat de band in de Melkweg.

3. Kendrick Lamar (Melkweg, 2013) - Swimming Pools (Drank)
Dat hoeven we verder toch niet meer uit te leggen? Kendrick Lamar is dé rapper van het moment, met sterke teksten wars van brag 'n boast.

4. Jacco Gardner (Corso IFFR, 2013) – Clear the Air
Ons eigen Nederlandse wonderkind kreeg onlangs een 8 in de NME, wordt internationaal keihard opgepikt en tourt in maart door de Verenigde Staten. Om te koesteren zolang we 'm nog in ons koude kikkerlandje hebben.

5. Patrick Watson (Momo 2012) – Into Giants
Wat een eigenzinnige Canadees is Patrick Watson toch. Hij maakt bloedmooie liedjes, maar giechelt tijdens shows nerveus tussen zijn songs door en improviseert gerust climactische eindes aan intiemere pianostukken. Van 28-2 t/m 4-3 staat hij op Cross-Linx met het Amsterdam Sinfonietta.

6. Biffy Clyro (3voor12 pres., Paradiso, 2012) – Black Chandelier
Hun laatste cd is nét uit, en daarmee zou Biffy Clyro weleens larger than life kunnen worden.

7. The Darkness (Paradiso, 2003) – I Believe in a Thing Called Love
Tja, Glamrock van de hoogste plank, hè? Of de laagste, dat ligt geheel aan je smaak. Ze spelen 27 februari in Paradiso, tien jaar geleden namen we ze ook al op op London Calling 2003.

8. Ed Sheeran (HMH, 2012) – Lego House
De stersingersongwriter van 2012! Op Lowlands en Pinkpop speelde hij de sterren van de hemel, en met alleen zijn gitaar en stem overrompelde hij de grootste tenten.

9. Kodaline (Vera, Eurosonic 2013) – All I Want
Deze Ierse band is niet bepaald wars van de pathos, maar weet daarmee ook menig traantje op te wekken bij de luisteraar. Ze staan op de avond van uitzending (2 maart) in Tivoli de Helling.

10. Palio Superspeed Donkey (Barlaeus Gymnasium, 2013) – Mr. Dickhead
Deze doerakken touren nu door Nederland en staan op 2 maart in Rotown, lekker energieke jonge honden die hun plaat wel op een héél bijzondere plek presenteerden: het Barlaeus Gymnasium, de school die ze nog moeten voltooien.

Vanzelfsprekend kun je die shows aanvragen, maar het kan je ook op andere ideeën brengen. Neem daarvoor bijvoorbeeld ook eens een duikje in het rijke 3voor12-video-archief.

Zaterdag 2 maart wordt de eerste uitzending om 23.55 uitgezonden op Nederland 3. Zie hieronder de rest van het uitzendschema (onder voorbehoud):
-Za.   9 maart:       23:45
-Za. 23 maart:       00:15
-Za. 30 maart:       00:00
-Za. 6 april:           23:55
-Za. 13 april:         00:20
-Za. 20 april:         00:30

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12