Tom Barman dinsdag co-host bij 3voor12 Radio

Filmfanaat, frontman dEUS en homo universalis presenteert de hele avond met Roosmarijn Reijmer

Timo Pisart ,

De enige echte Tom Barman, de grootste ster van de Vlaamse alternatieve muziek, schuift morgenavond 19 februari de hele avond aan bij Roosmarijn Reijmer. Gezamenlijk presenteren ze 3voor12 Radio tussen 22.00 uur en 01.00 uur. Met welke plaat wordt hij 's ochtends wakker? Met welke muziek gaat hij 's avonds naar bed? Wat is zijn meest intieme jeugdmuziek? Aan de hand van sleutelplaten leer je hem beter kennen.

Tom Barman, moeten we hem echt nog voorstellen? Hij is een van de grootste muzikanten van Europa, tourt de hele wereld over en bracht met dEUS zeven prachtige platen uit, waarvan ook de laatste (Following Sea in 2012) nog insloeg als een bom. Maar Barman doet meer: hij regiseerde een speelfilm en meerdere videoclips en trekt nu in het programma Shot on Location! naar de plekken waar de meest zinderende films zijn opgenomen.

Maar wie ís Barman eigenlijk? Aan de hand van zijn sleutelplaten leer je hem in 3voor12 Radio beter kennen. Met welke muziek groeide hij op? Wat wil hij op zijn begrafenis horen? En welke plaat luisterde hij vaker dan iedere andere plaat? Als dat geen reden is om morgenavond om 22.00 uur 3FM op te zetten voor 3voor12 Radio, dan weten wij het ook niet meer.

Sinds een klein jaar schuift iedere maand een prominente gast uit het rijke muzikale landschap aan in de studio bij Roosmarijn Reijmer. De eerste keer was dat Torre Florim van De Staat, die onder meer muziek van The Stooges en Roosbeef meebracht. Andere co-hosts waren Fresku, Tjeerd Bomhof (Voicst/Dazzled Kid), Dave von Raven (The Kik), Mr. Polska, Moss, Go Back To The Zoo, Blaudzun, Kraantje Pappie en Spinvis.