Nieuw op 3voor12 Radio: Fidlar, Partysquad, Balthazar, James Blake, Pien Feith en Disclosure Nieuw op 3voor12 Radio: Fidlar, Partysquad, Balthazar, James Blake, Pien Feith en Disclosure

James Blake met Retrograde 3voor12 Single van de Week

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Fidlar, Partysquad, Balthazar, James Blake, Pien Feith en Disclosure

James Blake met Retrograde 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Na de Zeroes Request week is de bezem door de playlist gehaald en zijn er maarliefst zes nieuwe singles. Nieuwe tracks van de Amsterdamse zangeres Pien Feith, de skatepunkband Fidlar, hiphop van Partysquad, Belgenpop van Balthazar, dancepop van Disclosure en pastorale pop van James Blake. James Blake steekt met Retrograde uit boven de rest en heeft dus de 3voor12 Single van de Week. Deze radioweek een liveoptreden in de studio van Herrek, Tom Barman is te gast als co-host en verder ondermeer kaarten voor het uitverkochte Paradiso-concert van Foals en voor Pinkop.

De 3voor12 Single van de Week is deze week:

James Blake - Retrograde (Universal)
Alsof de tijd even stilstaat, zo klinkt de Britse singer-songwriter James Blake. Deze single met elektronische gospel doet denken aan zijn verstilde doorbraak ballad Limit To Your Love. Op 8 april verschijnt zijn tweede album Overgrown.

Nieuw deze week op de 3voor12 Radio playlist:

Fidlar - Wait For The Man (PIAS)
Fuck It Dog, Life's A Risk! Dat is het motto en de afkorting van de bandnaam van skatepunkers Fidlar. De band uit het Amerikaanse LA maakt er een aanstekelijk zootje van op het podium. Daar zul je dus nog veel van gaan horen komende zomer op de festivalweide.

Partysquad ft. Jayh, Sjaak & Reverse - Helemaal Naar De Klote (TopNotch)
Subtiele act, subtiele titel. DJ Jerry en MC Ruben hebben al jarenlang hits met nummers als Rampeneren en Stuk. Deze keer krijgen ze ook weer vocale ondersteuning van Sjaak, een van de 12 talenten voor 2013 van 3voor12. De beats slechten de taalbarriere, zoals Tiësto onlangs in Sao Paulo bewees: ook daar ging het dak eraf.

Balthazar - Do Not Claim Them Anymore (PIAS)
De afgelopen jaren heeft de Belgische indieband Balthazar een behoorlijke livereputatie op weten te bouwen. En met de pianoballad Fifteen Floors van hun debuutalbum Applause ook wat airplay. Dit is de nieuwe single van hun meer ingetogen tweede album Rats is ter ondersteuning van hun festival optredens op Paaspop en Dauwpop.

Disclosure ft. Sam Smith - Latch (Universal)
De hipsters dansen er al een half jaar op, tijd voor een Nederlandse doorbraak. De broers Guy en Howard Lawrence hebben in hun eigen land met hun onderkoelde dancesound al veel succes, hun volgende single White Noise met AlunaGeorge reikte al tot nummer twee daar. Dze zomer kun je Disclosure live zien op tenminste Lowlands en Werchter.

Pien Feith - At The Blow Up (V2)
Met haar debuut Dance On Time zette de Amsterdamse zangeres zichzelf op de kaart. Half maart is er dan haar tweede album Tough Love, waarvoor ze zelfs naar Chicago ging om het af te maken. Deze eerste single At The Blow Up is een goed voorbeeld van haar soort elektronische pop.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Mozes & The Firstborn - I Got Skills (Top Notch, 5e week)
Jake Bugg- Taste It (Universal, 3e week)
Unknown Mortal Orchestra - Swim & Sleep (Like A Shark) (Konkurrent, 3e week)
Tessa Rose Jackson - All The Kings Horses (Monocle, 2e week)
Miles Kane - Give Up (Sony, 2e week)

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12