Nieuw op 3voor12 Radio: Drake, Alt-J en Phoenix

Phoenix met Entertaiment 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Een drietal nieuwe tracks deze week op de playlist van 3voor12 Radio: Nieuw werk van de Franse electropoppers Phoenix, de Britse indiehelden Alt-J en de Canadese rapper Drake. Phoenix met Entertainment is de 3voor12 Single van de week. Het belooft weer een drukke week te worden met studiobezoeken van Patrick Watson, Jamie Lidell en Orlando en kaarten voor het Cross-Linx Festival, Kanye West, Paaspop, Mozes & The Firstborn en FIDLAR.

De 3voor12 Single van de Week is deze week:

Phoenix - Entertainment (Warner)
Deze Franse electropoppers zijn al vijftien jaar actief in de entertainment business. Maar er is er nog nooit zo reikhalzend uitgekeken als naar hun nieuwe vierde album Bankrupt, dat in april verschijnt. Dat heeft allemaal te maken met hun Amerikaanse doorbraak met hun vorige album Wolfgang Amadeus Phoenix. En frontman Thomas Mars verschint regelmatig in de boulevard bladen als echtgenoot van regisseuse Sofia Coppola. Deze nieuwe single klinkt alsof ze de afgelopen jaren veel chinees besteld hebben...

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Drake - Started From The Bottom (Universal)
Rapper en acteur Drake is een grote ster in zijn thuisland Canada en in Amerika. Overal ter wereld was Take Care, zijn duet met Rihanna gebaseerd op een door Jamie van The xx geremixede song van Gil Scott-Heron een hit, behalve in Nederland. Deze hypnotiserende single is een voorloper van zijn derde album Nothing Was The Same, waarvan de releasedatum nog onbekend is.

Drake ~ Started From The Bottom from OctobersVeryOwn on Vimeo.

Alt-J - Something Good (PIAS)
Het kan raar lopen. Een jaar geleden had nog niemand van deze inventieve Britse artpopband gehoord, nu staan ze al op Pinkpop en ook op The Best Kept Secret als grote vis. Allemaal vanwege hun veelvuldig onderscheiden debuutalbum An Awesome Wave. Daarvan ken je al de singles Tesselate, Breezeblocks en Matilda en dit is de nummer vier in de rij.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Ook nog op de 3voor12 Radio playlist:

Unknown Mortal Orchestra - Swim & Sleep (Like A Shark)  (Konkurrent, 4e week)
Tessa Rose Jackson - All The Kings Horses (Monocle, 3e week)
Miles Kane - Give Up (Sony, 3e week)
FIDLAR - Wait For The Man (PIAS, 2e week)
The Partysquad ft. Jayh, Sjaak & Reverse (Top Notch, 2e week)
James Blake - Retrograde (Universal, 2e week)

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.