Kabouter trapt ID&T op gouden pik

Dancepromotor kan niet lachen om Thundergnome Sensation Gold Edition-grap Gouden Kabouter Awards

Atze de Vrieze ,

De organisator van de Gouden Kabouterawards heeft een gepeperde brief gekregen van ID&T. Het ludieke prijzengala in Paradiso kreeg de naam Thundergnome Sensation Gold Edition mee, maar de grote dancepromotor is op zijn gouden pik getrapt en dreigt nu met een kort geding. Volgens Duncan Stutterheim van ID&T maken de Kabouters inbreuk op het merkrecht. Volgens ID&T is de brief echt, 3voor12 sluit niet uit dat er sprake is van een megacomplot. Maar dan wel een heel grappig megacomplot.

Niet alleen vindt ID&T Thundergnome Sensation Gold Edition te veel lijken op hun evenementen Thunderdome en Sensation, het is bovendien van mening dat het ‘een dusdanig bekend merk is, dat u had kunnen weten en behoren te weten dat u door het gebruik van het woord ‘Sensation’ en de Thunderdome look in de benaming van uw feest, gevaar voor verwarring oproept bij het publiek’. ID&T wil dat de Kabouters voor 4 maart afstand doen van hun lollige idee. Zo niet, dan volgt een kort geding.

De Gouden Kabouters staan al jaren bekend als de minst serieuze prijzen in danceland. Zo worden ook awards uitgereikt voor de beste afterparty, de meest vriendelijke portier en de smerigste wc’s. 3voor12 is ook genomineerd, in de categorie Mediakabouter, samen met onder meer DJ Broadcast, Studio 80 Radio en Roel van Velzen. Organisator DJ Fanclub reageert met grote paniek. “Er is gister een brief bezorgt (sic.) bij Paradiso. Deze behelst een bezwaar van ID&T over de Gouden Kabouter Awards. Geen idee, waarom nu ineens, ze daar denken dat wij fout bezig zijn, DAT IS NIET WAAR! maar kut is het wel. WAT NU????”