David Bowie complimenteert NL fans met eerbetoon: "This is cool"

Compilatie in film en muziek door Mennomail en Sandeman

Ingmar Griffioen ,

Wat? Vindt David Bowie je clip leuk?! Aandacht of zelfs waardering van je grote idool blijft voor de meeste fans een utopie. Zo niet voor Menno Kooistra (@mennomail). De VPRO-medewerker selecteerde 40 van zijn favoriete Bowie-tracks, vroeg journalist/dj Sander Kerkhof (@sandeman, DjBroadcast, 3voor12) die aaneen te mixen en maakte er zelf de video bij. Bowie plaatste het zondag op zijn site met de toevoeging "This is cool. Check it out here."

Tom Barman blijkt ook David Bowie fan

Bekijk de clip hier of onderaan dit bericht en de post op de Bowie-site hier. Droom uitgekomen zou je zeggen en dus belde Roosmarijn Reijmer vanavond in 3voor12 Radio met Menno, die tot zijn grote verrassing merkte dat co-host Tom Barman (tevens Bowie-fan) zich er ook in mengde. Gevalletje 'twee helden in een klap'. Beluister het hele gesprek via de teaser hiernaast (rechts).

Sommige Bowie-fans tot tranen geroerd

Kooistra ziet het als groot compliment en houdt zich ternauwernood staande: "Het is een soort tribute. Ik heb de hele carrière van Bowie in beeld en geluid proberen te brengen en Sandeman heeft de geluidsmix gemaakt. Daaroverheen heb ik als een soort puzzelstukjes allerlei beelden geplakt, fragmenten uit clips, concerten, van alles... Het is een leuke mash-up geworden."

Roosmarijn vraagt zich af of Bowie zelf de tekst "This is cool" heeft geschreven. Kooistra twijfelt, maar denkt dat Bowie "wel zo'n control freak is dat hij er wel achter zit". Barman is het met hem eens: "Tuurlijk anders zal hij toch geen toestemming geven."

De maker is sinds gisterochtend overspoeld door media, maar krijgt ook veel reacties van Bowie-fans. "Die zijn echt heel positief. Dat vind ik fantastisch, daarvoor heb ik het ook gedaan natuurlijk. Sommigen zijn tot tranen geroerd en het is blijkbaar heel belangrijk voor mensen."

Menno moest even aan de nieuwste Bowie-single wennen. Hij schrok even van "de oude stem, maar vindt het inmiddels een heel mooi nummer. Ik ben benieuwd naar het hele album." The Next Day komt hier op 8 maart uit. Bekijk de mash-up van Menno Kooistra en Sander Kerkhof hieronder!