Case Mayfield gaat voor record albums opnemen met brakke rammelrock Case Mayfield gaat voor record albums opnemen met brakke rammelrock

Nieuw project Girl Beard heeft album al af

, Timo Pisart

Case Mayfield gaat voor record albums opnemen met brakke rammelrock

Nieuw project Girl Beard heeft album al af

Timo Pisart ,

Kees Veerman AKA Case Mayfield solliciteert zo langzamerhand wel naar Neerlands meest productieve songwriter. Bracht hij in 2012 al twee (!) bewierookte albums uit, album nummertje drie is al af, vertelde hij vandaag in 3voor12 Radio. Onder het moniker Girl Beard maken Mayfield en drumster Nienke Overmars brakke rammelrock. "Zodra ze gaat slaan verandert ze in een demon."

Op de Soundcloud van Case Mayfield dook onlangs opeens een mysterieuze, brak klinkende opname op genaamd "RRRRRRRRR.". Wat die te betekenen heeft? Mayfield is een nieuw rauw bandje begonnen genaamd Girl Beard, vertelde hij vandaag aan Roosmarijn in 3voor12 Radio. Sterker nog: hij heeft het album al klaar. "Ja, ik heb al een arsenaal aan muziek. Eerder paste dat er steeds niet bij, maar nu poep ik ze er allemaal uit."

"Ik ben bezig met wat albums, en deze gaat het allersnelst", vertelt Mayfield. Worden dat net zulke lo-fi rammelrockliedjes als dit eerste voorproefje? Jazeker, aldus Mayfield, maar wel wat beter opgenomen. "We gaan lekker harde muziek maken, veel spelen en zien wat er gebeurt. We zijn met z'n tweeën: Nienke Overmars drumt. Ze komt van de Herman Brood Academie, speelde ook al in mijn vorige bandje, is een verlegen meisje, heeft een heel schattig rustig gezichtje maar zodra ze gaat slaan verandert ze in een demon die iPhones laat oversturen. We hebben ons al ingeschreven voor de Popronde dus hopen veel te spelen."

Luister de rest van het gesprek in 3voor12 Radio hieronder terug, evenals de brakke iPhone-track. Het bewuste Girl Beard-album wordt overigens gewoon in een studio opgenomen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12