Nieuw op 3voor12 Radio: Cold War Kids, Foxygen en Eins Zwei & The Parallel Cinema Nieuw op 3voor12 Radio: Cold War Kids, Foxygen en Eins Zwei & The Parallel Cinema

AlunaGeorge 3voor12 Single van de Week met Attracting Flies

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Cold War Kids, Foxygen en Eins Zwei & The Parallel Cinema

AlunaGeorge 3voor12 Single van de Week met Attracting Flies

Menno Visser ,

Deze korte Paasweek een drietal nieuwe singles op de 3voor12 Radio-playlist: nieuw werk van de Amerikaanse indieband Cold War Kids, van de Amerikaanse sixties rockband Foxygen en het Nederlandse Bollywoodindie-project Eins Zwei & The Parallel Cinema. Het Britse danceduo AlunaGeorge gaat ervandoor met de 3voor12 Single van de Week met Attracting Flies. Deze week onder meer kaarten voor Muse, het klassieke meesterwerk Canto Osinato en een studio bezoek van de Amerikaanse folkband Treetop Flyers.

De nieuwe 3voor12 Radio Single van de Week:

AlunaGeorge - Attracting Flies (Universal)
Zij heet Aluna Francis en zingt, hij heet George Reid en produceert. Het danceduo uit Londen is een van de acts die je komende zomer op vele festivals zult zien, om te beginnen op Motel Mozaique begin april in Rotterdam. 's Avonds hoorde je op 3FM al eerder hun single Your Drums, Your Love. Deze zomer kun je hun hotte dancesound terugvinden op hun debuutalbum Body Music.

Nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Cold War Kids - Miracle Mile (V2)
In Nederland brak deze indierockband twee jaar terug door met Finally Begin en Royal Blue, die het beide tot megahit schopten. De band uit Californie met de gedreven zanger Nathan Willett heeft inmiddels een vierde album Dear Miss Lonelyhearts en dit is daarvan de eerste single. In mei komen ze weer toeren in Nederland.

Foxygen - Shuggie (Konkurrent)
We Are The 21st Century Ambassadors Of Peace And Magic: dat u dat maar weet. Zo heet het tweede album van deze sixties geinspireerde rockband uit Californie en beter valt hun muziek niet te omschrijven dan die albumtitel. Creatief leentjebuur met een gevoel voor melodie dat resulteert in deze meezinger.

Eins Zwei & The Parallel Cinema - Don't Come Near Me (Cocaine) (eigen beheer)
Bollywood uit Utrecht, indieklanken met sitar, de fijne omschrijvingen vliegen je om de oren. Zeker is wel dat het duo Stefan en Lydia van Maurik een bijzondere mix hebben gebrouwen van Indiase filmmuziek met de onderliggende passie van Arcade Fire. Daartoe is het Eins Zwei Orchestra uitgebreid met het gezelschap How To Throw A Christmas Party tot een bont gezelschap dat festivals als Mundial en de Bevrijdingsfeesten gaat opvrolijken. Deze intieme en opzwepende ballad is het eerste speerpunt van hun ongetitelde debuutalbum.

Verder op de playlist:
Yeah Yeah Yeahs - Sacrilege (Universal, 5e week)
Lord Huron - Time To Run (PIAS, 5e week)
Allah-Las - Busman's Holiday (V2, 4e week)
The Real Youth - We Are (Eigen Beheer, 4e week)
Mike Mago - The Show (BMKLTSCH, 4e week)
Mozes & The Firstborn - Peter Jr. (TopNotch, 4e week)
Vampire Weekend - Diane Young (V2, 2e week)
 
3voor12 Album van de Week
Tessa Rose Jackson - Songs From The Sandbox (Monocle/Rough Trade)
 
3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22.00 en 01.00 uur met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12