Nieuw op 3voor12 Radio: Empire Of The Sun, Imagine Dragons en Kurt Vile Nieuw op 3voor12 Radio: Empire Of The Sun, Imagine Dragons en Kurt Vile

Cayucas 3voor12 Single van de Week met High School Lover

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Empire Of The Sun, Imagine Dragons en Kurt Vile

Cayucas 3voor12 Single van de Week met High School Lover

Menno Visser ,

Deze week op 3voor12 Radio nieuwe tracks van het Australische electropopduo Empire Of The Sun, de Amerikaanse rockband Imagine Dragons en de Amerikaanse zanger/gitarist Kurt Vile. De eveneens Amerikaanse indiepopband Cayucas heeft met High School Lover de 3voor12 Single van de Week. Verder deze hele week kaarten voor het dancefestival Pitch op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein en verder voor het dancefeest Extrema XO, voor Jamie N Commons en Villagers. In de studio livesessies van Death Letters en
Maison Du Malheur.

De nieuwe 3voor12 Radio Single van de Week:

Cayucas - High School Lover (Secretly Canadian/Konkurrent)
Bandsamenstellings-fetisjisten komen flink aan hun trekken bij Cayucas: het vijftal uit Californië heeft maar liefst twee paar tweelingsbroers in de gelederen. Maar ook muzikaal mogen ze er wezen met deze aangename sixties sound. De band is vernoemd naar het Californische surfstadje Cayucos. Half mei staan ze op twee festivals: de buiteneditie van London Calling en op Le Guess Who May Day. Dan is er ook hun debuutalbum Bigfoot.

Nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Empire Of The Sun - Alive (EMI/Universal)
Na vijf jaar weer een levensteken van dit Australische electropopduo. Dat was nog maar even de vraag, want in 2009 was bandlid Nick Littlemore zomaar bijna een half jaar zoek tijdens de toer. Inmiddels is het weer koek en ei tussen Luke Steele (ex-The Sleepy Jackson) en Nick Littlemore (ex-Pnau), die je waarschijnlijk het beste kent van hun wereldhits Walking On A Dream en We Are the People. In juni verschijnt hun tweede album Ice On The Dune.

Imagine Dragons - Radioactive (Interscope/Universal)
Het gaat zo goed met deze rockband uit Las Vegas dat ze een toer in het voorprogramma van Muse af moesten zeggen vanwege eigen stadiontournees. Op dit moment zijn ze al groot in Amerika, Canada en Scandinavië. Hier in Nederland kennen we hen van hun eerste single It's Time, deze wat meer rockende Radioactive zet hen definitief op de kaart, ook terug te vinden op hun debuutalbum Night Visions.

Kurt Vile - Air Bud (Matador/V2)
De grote hype in het indiecircuit op het moment is deze zanger/gitarist uit Philadelphia. Hij was al een tijdje bezig in bands als The War On Drugs. Nu met zijn vijfde album Wakin On A Pretty Daze is het kwartje definitief gevallen. Daarop staan lang uitgesponnen zonnige gitaarnummers, waarvan deze sterk ingekorte single Air Bud een goed voorbeeld is.

Verder op de playlist:
Mike Mago - The Show ( (re-entry),  Spinnin', 5e week)
Vampire Weekend - Diane Young (V2, 5e week)
Eins Zwei & The Parallel Cinema - Don't Come Near Me (Cocaine) (Coast To Coast, 4e week)
Will And The People - Eyes (Rough Trade, 3e week)
The Silhouettes - Upside Down (Goomah, 3e week)
Peace - Wraith (Sony, 3e week)
Disclosure feat. AlunaGeorge - White Noise (Universal, 3e week)

3voor12 Album van de Week
Bombino - Nomad (Warner)
 
3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22.00 en 01.00 uur met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12