Trouw organiseert benefietnacht voor Dimitri Trouw organiseert benefietnacht voor Dimitri

"Hij is een vriend, dj en inspiratiebron voor Trouw"

, Paul Bijkerk

Trouw organiseert benefietnacht voor Dimitri

"Hij is een vriend, dj en inspiratiebron voor Trouw"

Paul Bijkerk ,

Trouw organiseert 5 mei de benefietnacht 'Trouw op zondag voor Dimitri'. De house-veteraan is er slecht aan toe. Aanvankelijk was er bij Dimitri een bacterie in zijn voet ontdekt, maar na verder onderzoek bleek hij een vorm van trombose te hebben. Wat tot gevolg had dat een deel van zijn been moest worden geamputeerd. Wegens de slechte financiële situatie waarin de dj terecht is gekomen, wordt er een benefietavond georganiseerd om hem in deze moeilijke tijd te steunen.

Vorige week was het nieuws al bekend dat het niet goed gaat met Dimitri. Naast zijn gezondheidsproblemen blijkt hij ook financieel in zwaar weer te verkeren. De dj kan momenteel niet werken en heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Hierdoor heeft de dj geen recht op een WW-uitkering. Alle opbrengsten van de avond op 5 mei (van deur, bar en garderobe) zullen aan Dimitri worden gedoneerd. Vele Trouw residents, zoals Joost van Bellen, Tom Trago, San Proper zullen die avond draaien.

Het initiatief is intern vanuit Trouw gestart. Programmeur Olaf Boswijk vertelt hoe het idee is ontstaan: "We volgden hem al een tijdje en wisten wat zijn toestand was. Het ging heel erg slecht met hem, naast het nare nieuws van zijn been, bleek hij ook zware financiële problemen te hebben." Nadat Trouw het nieuws over Dimitri op hun blog plaatste, merkte de organisatie dat enorm veel mensen steunbetuigingen plaatsten. Het werd de meest gelezen blogpost van het jaar. "Mensen bleken zeer begaan met zijn lot. We hoorden van veel kanten dat mensen iets voor hem wilden doen."

Personeel RoXY helpt mee
Trouw was eerst van plan een plaat van Dimitri uit te brengen op het eigen label, om zo met de verkoop geld op te halen. De organisatie bedacht zich al snel en besloot een benefietavond voor Dimitri te organiseren. Tal van vrijwilligers hebben zich al aangemeld. Oud personeel van de RoXY komt het team in de garderobe, aan de deur en achter de bar versterken. "We organiseren het vanuit Trouw, ons personeel en vrijwilligers. Dimitri moet weer kunnen revalideren. Hij heeft enorm bijgedragen aan de Nederlandse Dance-cultuur, hij verdient zo'n avond. Hij is een vriend, dj en inspiratiebron voor Trouw."

Drie jaar geleden maakte Dimitri zijn rentree bij Trouw. Hij werd een resident. Boswijk: "Hij wilde weer lange solosets doen, zoals vroeger. En Trouw was daar de uitgewezen plek voor. Hij is de inspirator geweest van housemuziek." Dimitri's manager Kim Tuin is ook general manager bij Trouw: "De avonden waar hij draaide waren binnen mum van tijd uitverkocht. Dimitri is hier weer opnieuw begonnen, ik denk dat deze club heel goed past bij Dimitri, vooral de sfeer en het gebouw. Hij is een van de belangrijkste residents geweest."

Revalidatie
Ze vertelt hoe het met hem gaat: "Hij is vorige week geopereerd, de operaties gaan in etappes, eerst de amputatie tot net over zijn enkel, daarna is er nog een deel van zijn been afgehaald tot onder zijn knie. Hij is ondanks het verlies van zijn been nu aan de betere kant. Het neemt niet weg dat het heel emotioneel is, maar lichamelijk is het nu redelijk onder controle. Wie weet of het boven alle verwachtingen zo goed gaat dat hij er zelf die avond bij kan zijn, maar daar gaan we niet vanuit." 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12