Nuno Dos Santos start eigen label: Something Happening Somewhere

"Het blijft vooral werk, waar ik ontzettend veel lol in heb"

Paul Bijkerk ,

Nuno dos Santos lanceert deze zaterdag (20 april) in Tivoli de Helling een nieuwe clubavond én meteen zijn eigen label SoHaSo: Something Happening Somewhere. Op dit label wil de Utrechtse dj/producer materiaal uitbrengen van bevriende producers, nieuw talent en eigen werk. De nadruk zal op elektronische muziek liggen. Maar Dos Santos pint zich niet vast op één genre. Voor 3voor12 maakte hij een oldschool maandmix en die hoor je zaterdag in de Dansen Met Delsing show van 02.00 - 06.00 uur op 3FM.

De Utrechtse producer maakte in 2010 in samenwerking met TJ Kong zijn debuutplaat en heeft al heel wat mixen gemaakt. Hij kreeg te smaak te pakken dankzij het runnen van het Amsterdamse Trouw label en was toe aan een eigen label. "Het was al heel lang een droom van mij om zelf een label te starten. Er kwamen interne wisselingen binnen Trouw; er was wat minder aandacht voor het label, de focus kwam daar meer te liggen op het restaurant en de club. Toen dacht ik: 'Weet je wat ik ga het zelf doen!' Ik merkte dat ik het heel leuk vond om in contact te zijn met artiesten. Het is niet heel druk voor me, het blijft vooral werk, waar ik ontzettend veel lol in heb. Ik had in de tussentijd al geleerd hoe je een label kunt runnen, ik kreeg veel demo's op mijn deurmat en heb door de jaren heen veel producers leren kennen." Dos Santos is enkel gestopt met het label Trouw, hij blijft nog wel op de clubavonden draaien in het voormalig krantenkantoor.

Muziekstromingen nieuw label

"Ik wil vooral ook zelf muziek blijven maken, het is niet zo dat ik nu enkel de focus ga leggen op nieuwe talenten, mijn eigen werk moet er niet onder komen te lijden. Voor de komende tijd heb ik een aantal 12 inch singles op de planning staan die vooral gericht zijn op house en techno." De eerste twee singles die uitgebracht worden zijn van het Amsterdamse talent Love Over Entropy en van de Haagse producer Sigward. De releases van SoHaSo zullen in een kleine oplage op vinyl verschijnen en worden gedistribueerd door het Duitse platenlabel Kompakt. Digitaal zijn de releases te verkrijgen via Bleep, Boomkat, iTunes en Beatport.

"Ik sluit niet uit dat er ook albums op het label uitkomen van artiesten. Een eigen album zoals de samenwerking met TJ Kong kost me gewoon heel veel tijd, vooral om je daar psychisch toe te zetten. Ik wil me met het label niet alleen vastpinnen op house of techno, ik krijg zo veel mooie dingen binnen. Het zou toch ook mooi zijn wanneer ik een singer-songwriter op dit label kan uitbrengen."

Clubavonden
"In Tivoli de Helling, Utrecht gaan we drie of vier clubavonden per jaar doen met artiesten van het label, plus nog artiesten die ik bij het label vind passen. Bij de opening is de hoofdgast van de avond de Berlijnse dj Mano Le Tough. Voor het hele warme geluid, dat vind ik heel goed passen bij het label. Een eventuele samenwerking met het label zou helemaal mooi zijn."
 
Nuno dos Santos heeft voor Dansen Met Delsing aankomende zaterdag een nieuwe maandmix in petto. "Ik was in een old school vibe, de eerste twee tracks zijn acid tracks. De derde track is een remix van Scott Fraser. Die komt ook op de tweede SoHaSo release, een hele lekker geniepige geile remix. En de laatste track is een edit van Kraftwerk. Al met al heb ik de mix van begin tot eind old school gehouden."

Zaterdag een nieuwe maandmix van Nuno dos Santos te beluisteren in een gloednieuwe aflevering van Dansen met Delsing van 02.00 tot 06.00 uur.