Nieuw op 3voor12 Radio: Cayucas, Atlas Genius en Queens Of The Stone Age Nieuw op 3voor12 Radio: Cayucas, Atlas Genius en Queens Of The Stone Age

Terugkeer van Queens Of The Stone Age met Single van de Week My God Is The Sun

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Cayucas, Atlas Genius en Queens Of The Stone Age

Terugkeer van Queens Of The Stone Age met Single van de Week My God Is The Sun

Menno Visser ,

Het drietal nieuwe platen komt deze week van de Australische indieband Atlas Genius en uit Amerika de surfpopband Cayucas en de woestijnrockers Queens Of The Stone Age. De terugkeer van die laatsten na zes jaar heet My God Is The Sun en is de 3voor12 Single van de Week. Verder is Carice van Houten deze dinsdag co-host, woensdag is de Hollandse Nieuwe van de Maand The Silhouettes te gast en donderdag hebben we de afterparty van de 3FM Awards met live Yellow Claw, Bombay Show Pig en Daily Bread. Op het prijzenfront kaarten voor Dauwpop, het dancefeest RFLX en natuurlijk de 3FM Awards.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week is:

Queens Of The Stone Age - My God Is The Sun (Matador/V2)
Zes jaar na Era Vulgaris eindelijk nieuw werk voor de Amerikaanse stonerrockers. Josh Homme krijgt op drums versterking van niemand minder dan Foo Fighter Dave Grohl. Dat belooft wat voor het nieuwe album Like Clockwork dat in juni in de schappen moet liggen. En ze staan ook nog eens fijntjes op Pinkpop.

Nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Atlas Genius - Trojans (Warner)
Een van de gespotte verrrasingen op het Amerikaanse showcasefestival SXSW was deze Australische band rond Keith Jeffrey en zijn broertjes op drums en bas met nog op keyboard ene Darren Sell -  die geen familie is. In Australie en Amerika was dit luchtige en toch ritmische nummer al een hit op de alternatieve radio. Je kunt het terugvinden op hun album When It Was Now. In Amerika toerden ze al in het voorprogramma van Imagine Dragons.

Cayucas - High School Lover (Secretly Canadian/Konkurrent)
Bandsamenstellings fetisjisten komen flink aan hun trekken bij Cayucas: het vijftal uit Californie heeft maarliefst twee paar tweelingsbroers in de gelederen. Maar ook muzikaal mogen ze er wezen met deze aangename sixties sound. De band is vernoemd naar het Californische surfstadje Cayucos. Half mei staan ze op twee festivals: de buiteneditie van London Calling en op Le Guess Who May Day. Dan is er ook hun debuutalbum Bigfoot.

Verder op de playlist:
Allah-Las - Busman's Holiday (V2, 6e week)
Vampire Weekend - Diane Young (V2, 4e week)
Foxygen - Shuggie (Konkurrent, 3e week)
Eins Zwei & The Parallel Cinema - Don't Come Near Me (Cocaine) (Coast To Coast, 3e week)
Will And The People - Eyes (Rough Trade, 2e week)
The Silhouettes - Upside Down (Goomah, 2e week)
Peace - Wraith (Sony, 2e week)
Disclosure feat. AlunaGeorge - White Noise (Universal, 2e week)
 
3voor12 Album van de Week
Kurt Vile - Wakin On A Pretty Daze (Matador/V2)
 
3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22.00 en 01.00 uur met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12