Mojo: "vernieuwde Kuip wordt grootste concurrent ArenA" Mojo: "vernieuwde Kuip wordt grootste concurrent ArenA"

Nieuwe optie voor stadionconcerten voor ruim 60.000 man

, Ingmar Griffioen

Mojo: "vernieuwde Kuip wordt grootste concurrent ArenA"

Nieuwe optie voor stadionconcerten voor ruim 60.000 man

Ingmar Griffioen ,

Volgens Mojo wordt de vernieuwde Kuip, die volgens plan meer dan 63.000 bezoekers moet huisvesten, de voornaamste concurrent voor de Amsterdam ArenA. Het gaat dan volgens een woordvoerder van de concertorganisator om stadionconcerten voor de grootste categorie artiesten. Dat meldt het ANP. De komst van de nieuwe Kuip is nog niet zeker, de Rotterdamse gemeenteraad moet de vandaag gepresenteerde plannen nog wel goedkeuren.

Het nieuwe Feyenoord Stadion gaat dan 313 miljoen euro kosten, maar moet om de exploitatie rond te krijgen ook commerciële en maatschappelijke activiteiten bieden. Grote artiesten als Robbie Williams en Madonna konden volgens Mojo bij hun laatste tournees in Nederland alleen in de ArenA terecht. Daar traden ze voor ruim 60.000 bezoekers op. "Er zijn niet veel artiesten die zulke aantallen trekken, maar die hebben met de komst van de nieuwe Kuip zeker meer keus", liet de woordvoerder het ANP weten.

Er wordt pas een ontwerp voor het nieuwe stadion gepresenteerd als er duidelijkheid is over de nieuwe locatie, vertelde Feyenoord-directeur Gudde bij de presentatie vanochtend. De Rotterdamse voetbalclub kijkt wel naar de gemeente voor een garantstelling, om zo een lening van 165 miljoen euro te kunnen afsluiten. Feyenoord mikt op besluitvorming vóór deze zomer, zodat de bouw in 2016 kan beginnen. De eerste wedstrijd moet dan in 2018 in het nieuwe onderkomen gespeeld worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12