Daily Bread gaat internationaal avontuur aan voor 8.000 man op Sziget Daily Bread gaat internationaal avontuur aan voor 8.000 man op Sziget

Twee nummers te horen in nieuwe seizoen van MTV-serie Awkward

, Paul Bijkerk

Daily Bread gaat internationaal avontuur aan voor 8.000 man op Sziget

Twee nummers te horen in nieuwe seizoen van MTV-serie Awkward

Paul Bijkerk ,

Het gaat goed met Daily Bread, het Flevolandse/Friese kwartet lanceert aankomende maand de plaat Iterum in Frankrijk en Duitsland, ze spelen samen met Bombay Show Pig in Zwisterland en ze mogen zich internationaal verder in de kijker spelen op het Sziget Festival. Daarnaast zijn de wavepoppers komend seizoen te horen in de MTV-serie Awkward. 3voor12 sprak met zangeres Kimberly van der Velden over het buitenlandse avontuur.

Vorige week waren ze nog genomineerd voor een 3FM Award in de categorie beste artiest alternatieve, maar die prijs werd door Blaudzun mee naar huis genomen. In 3voor12 Radio kreeg zangeres Kimberly van Roosmarijn wel een afterparty award voor mooiste schoenen. "De kater van de 3FM Awards viel wel mee, we hadden niet verwacht dat we hem zouden winnen. Blaudzun is wel wat bekender bij het grote publiek dan wij."

Sziget voor 8.000 man
Maar hoe kwam de band nu op het grote Sziget terecht. "De organisatie van Sziget heeft ons eerst benaderd om onze muziek te gebruiken voor het promofilmpje. Toen hebben wij aangegeven dat we dat best wilde doen, maar niet zonder op te mogen treden op het festival. Ze wisten niet of wij het aan konden." De muziek van Daily Bread is in het Sziget promofilmpje voor de UK te horen, per land heeft het festival een aparte teaser.

"Het is heel bijzonder voor ons, we zijn er allemaal nog nooit geweest. Evenals Lowlands twee jaar geleden gaan we de ontgroening van dit festival met de band meemaken. We ontdekken eigenlijk alle festivals met optredens van onze eigen band. We zijn al wel een beetje zenuwachtig, we mogen spelen in de één-na-grootste tent met een capaciteit van 8.000 man." Daily Bread is al een keer verder van huis geweest: in New York. "Daar vlogen we heen, dan heb je niet het gevoel dat het zo ver van huis is." De band vertrekt komende zomer met de bus naar Hongarije.

Buitenlandse tour, Bombay Show Pig en soundtrack Awkward
Over twee weken gaat de band naar Parijs voor een promotieshow, de week daarna gaan ze naar Zwitserland. "We spelen daar samen met Bombay Show Pig. Daar kwamen we vorige week op de genomineerdenbank bij de 3FM Awards achter. Dat wordt een mooi Nederlands feestje. We brengen nu net de nieuwe plaat Iterum uit op 3 mei in Zwitserland en Duitsland, nadat we twee maanden geleden begonnen met de release van de single The River. We zijn op de 3FM van Zwitserland gedraaid. Dat blijkt best wel heavy rotation te zijn, met drie nummers per dag. We weten niet we kunnen verwachten van de platenverkoop. We zullen in verschillende popzalen van Zwitserland staan met een capaciteit van 150 tot 400."

Daily Bread zal ook te horen zijn in het nieuwe seizoen van MTV-serie Awkward. "Onze publisher wist dat er een nieuw seizoen kwam en benaderde de music director van Awkward, die blown away was van onze muziek. Eerst zou het alleen om het openingsnummer gaan van het seizoen. Toen wilde hij meer nummers, dus worden er nu twee nummers gebruikt in de eerste en zesde aflevering. Het nummer The Conflict zit in de openingsscène van het nieuwe seizoen. "We zijn niet actief op zoek naar samenwerkingen voor film of televisieseries, maar het is wel mooi en we hebben er wel een man voor in dienst. Bandleden Chris en Atser zijn al gevraagd om muziek te maken voor nieuwe commercials."

Nieuwe muziek en remixen

"We zijn al weer druk bezig met nieuwe liedjes en aan het kijken of we met mensen kunnen samenwerken die materiaal van ons laatste album Iterum willen remixen. Waarschijnlijk wil Rimer London wel met ons samenwerken, maar we moeten hem nog benaderen. Dus ter attentie: remixers gezocht voor Daily Bread."

Daily Bread is in Nederland onder meer medio juni met twee shows op Oerol te zien, 5 mei op Bevrijdingsfestival Limburg in Roermond en 26 juli op Welcome To The Village.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12