Alamo Race Track bezig aan vierde album in omgebouwd clubhuis Alamo Race Track bezig aan vierde album in omgebouwd clubhuis

Plaat wordt in voorjaar 2014 verwacht

, Paul Bijkerk

Alamo Race Track bezig aan vierde album in omgebouwd clubhuis

Plaat wordt in voorjaar 2014 verwacht

Paul Bijkerk ,

Alamo Race Track is bezig met de opvolger van het 3voor12 Award-genomineerde Unicorn Loves Deer. De vijfkoppige Amsterdamse band is met choreografe Conny Janssen op tournee geweest. Daarnaast hebben bandleden Ralph Mulder en Leonard Lucieer het ook nog druk met hun theatervoorstelling Lebensraum die inmiddels ook in het buitenland succes oogst. Al die theaterervaringen ga je - al dan niet direct - terughoren op album nummer vier, aldus Lucieer. Op die vierde is het nog wel even wachten tot begin 2014.

De band die naar een groter publiek doorbrak met het YouTube hitje Black Cat John Brown, titelnummer van het tweede album, is inmiddels bezig met hun vierde album. 3voor12 sprak met gitarist/toetsenist Leonard Lucieer over de laatste ontwikkelingen. "Het afgelopen jaar hebben we verschillende theaterprojecten gedaan, waaronder de voorstelling How Long Is Now met Conny Janssen in de theaters. Daarnaast spelen Ralph (zanger en gitarist van de band, red.) en ik in de theatervoorstelling Lebensraum van Jakop Ahlbom, die inmiddels succesvol in het buitenland is en waar we ook de muziek voor geschreven hebben. Het is niet zo dat de muziek uit die voorstellingen letterlijk terug te horen is op de plaat. Er zijn wel stukken en ideeën die weer verder uitgewerkt op de plaat terug komen. Die ideeën zijn we nu aan het uitwerken."

Loods omgebouwd tot studio
"We hebben sinds januari samen met onze bevriende theatermaker Jakop Ahlbom een loods gehuurd op een bedrijventerrein in Amsterdam vlakbij het Amstel station. Daar hebben we een studio gebouwd met een kantoortje. De loods is nu een maand of twee af, een hele prettige plek om te bivakkeren. We zijn intussen grofweg wat ideetjes aan het uitproberen en het wordt steeds concreter. De loods is een soort clubhuis waar we ieder dag vertoeven."

"We hebben nu een waslijst aan opnames die we gemaakt hebben. Maar daar moet nog uit gefilterd worden. Voor een plaat ga je werken aan een groep nummers die een mooi geheel vormen. Zoals ik het nu inschat wordt het niet heel akoestisch. Rondom deze band is er een hele muzikale vriendengroep ontstaan, die vaak meewerkt of meespeelt of voor de gezelligheid langs komt. Die jongens zullen zeker bij de nieuwe plaat betrokken worden, maar dan wel in een later stadium.

Verwachting nieuwe plaat
Komend najaar hebben Ralph en Leonard nog een buitenlandse tour met Ahlboms voorstelling Lebensraum, verder heeft de band nog twee reprise voorstellingen met Conny Janssen. "We hebben nu alle tijd om in de studio te werken. Qua planning is het logisch als de plaat in september af zou zijn. Alleen gaat hij dan nog niet uitkomen. Tot die tijd zijn we iedere dag hier. Komende maanden zullen we her en der misschien onaangekondigd een gig spelen, dat kan vooral lekker zijn om te kijken hoe een nummer live valt. September wordt een drukke periode met theatervoorstellingen tot februari volgend jaar en dan zijn onze handen vrij. Dus de plaat zal in het voorjaar van 2014 uitkomen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12