#SXSW13: Reddit, het meest opwindende platform van het web volgens SXSW #SXSW13: Reddit, het meest opwindende platform van het web volgens SXSW

Komt de Nederlandse doorbraak in 2013?

, Willem van Zeeland

#SXSW13: Reddit, het meest opwindende platform van het web volgens SXSW

Komt de Nederlandse doorbraak in 2013?

Willem van Zeeland ,

Reddit is huge in Amerika. Reddit is een internetplatform waar je links, berichten en video's met elkaar deelt, die je vervolgens kunt waarderen met pluspunten of minpunten. Ze zitten nu op 4 miljard pageviews per maand. In Nederland lijkt nog bijna niemand er mee te werken, maar daar komt wellicht snel verandering in. Michiel Veenstra sprak op SXSW met Marta Gossage van Reddit.

Reddit lijkt een ondoorgrondelijk fenomeen als je er net kennis mee maakt. De vormgeving is op zijn zachtst gezegd weinig uitnodigend: een soort tekst only design dat nog het meest doet denken aan websites uit midden jaren negentig. Op de voorpagina de twintig hotste links van dat moment. Flauwe humor lijkt het belangrijkste onderwerp.

Maar de kunst zit in het selecteren van de juiste subreddits. Je kunt maximaal twintig subreddits selecteren voor jouw voorpagina. Subreddits zijn groepen rond een bepaald onderwerp, zoals music, Harry Potter of death metal. Als je dat goed installeert begint het al wat meer te leven.

De AMA's zijn een belangrijk onderdeel van Reddit. AMA betekent Ask Me Anything. Het betekent dat iemand tijd vrij maakt om vragen van Redditors (zo worden de gebruikers genoemd) te beantwoorden. Barack Obama deed het zelfs tijdens zijn laatste verkiezingscampagne en onlangs hield Bill Gates een AMA. Maar het gaat niet noodzakelijk om celebraties. Zeer gewaardeerd was ook een AMA met de directeur van een basisschool en ook een AMA met een medewerker van een Amsterdamse coffeeshop werd buiten Nederland als zeer opwindend ervaren.

Donderdag 14 maart hoorde je in Met Michiel op 3FM een interview dat Michiel Veenstra had met Marta Gossage van Reddit. Meteen na zijn uitzending ging Michiel Veenstra de uitdaging aan van een AMA op Reddit. Hieronder je het fragment terugluisteren en de AMA van Michiel op Reddit bekijken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12