#PP13: Sekssurvivallen met de apotheker

Zalfjes, potjes en pillen voor gemakken en ongemakken

Bas van Duren ,

Je zal maar op Pinkpop rondlopen, iets verkeerd hebben gegeten en voor je het weet vecht je tegen het groene gevaarte. 'The human vlaai'. Of de hormonen spelen op, de geslachtsdrift komt op stoom, maar je stinkt uit je mond. Zoek je in al die gevallen de bosjes op? Natuurlijk, maar niet zonder eerst de apotheker te raadplegen. Die heeft voor alles wat. Ja zelfs voor aambeien.

Twee Pinkpoppers kijken een beetje verongelijkt naar de apotheker in de Kalm Aan Laan. Op de prijslijst prijkt onder andere deodorant en zonnebrandcrème. 'Dat mochten we niet meenemen op het terrein!' Ongetwijfeld omdat je er mee kan gooien, maar de deodorant van de apotheek wordt verkocht in een flacon gemaakt van glas. Dat kan ook hard aankomen. Daar blijven de onduidelijkheden niet bij: het EHBO-kitje is van de lijst gehaald omdat in het pakket een schaartje zit, de poncho's zijn geschrapt omdat Pinkpop ze zelf verkoopt.

Het zijn vooral middelen tegen de kleine ongemakken die het goed doen. Freek Vergoossen (27) van FestivalNeeds is nog druk bezig met uitpakken. 'Vorig jaar stonden we voor het eerst op de camping van Pinkpop, maar nu op het terrein. Pleisters tegen blaren, oordopjes, Rennies, dat soort zaken doen het goed. Er is zelfs vraag naar de morning-afterpil, maar die hebben we helaas niet. Kennelijk is daar toch behoefte aan op de zaterdag en zondag.'

De apotheker is daar misschien zelf debet aan: Vergoossen had met een klant een idee om een 'sekssurvivalpakket' samen te stellen, aangezien aan de overkant wat dichtbegroeide bosjes staan. 'Condooms, pincet tegen teken, kleedje erbij voor de ondergrond en Smintjes tegen de slechte adem,' zegt Vergoossen met een dikke grijns.