#PP13 Kensington pakt zijn moment op het hoofdpodium

Dit zit simpelweg goed en stijlvol in elkaar

Atze de Vrieze ,

Twee jaar geleden ploeterde Kensington nog anoniem aan de onderkant van het popcircuit, nu verkopen ze zomaar zalen van het formaat Tivoli Oudegracht uit. Vandaag krijgen ze de kans op het grote Mainstage van Pinkpop. Een stap te groot? Of kunnen ze stunten?

CONCERT:
Kensington, Pinkpop Mainstage, zondag 16 juni 2013

MUZIEK:
Er is in Nederland ruimte voor één band als deze, zo lijkt het: radiovriendelijke rocksongs met de hitfactor. Vorig jaar stond Go Back To The Zoo op Pinkpops hoofdpodium, maar het afgelopen jaar is die band rechts voorbij gestoken door Kensington, een hardwerkende band uit Utrecht die zich gaandeweg in het volle licht ontwikkelde. Vandaag pikken ze hun plek in.

PLUS:
Een van die ontwikkelingen was de frontmanruil. Casper Starreveld verdween naar de zijkant, Eloi Youssef naar het midden. Starreveld blijft de prater van het stel, maar Youssef is de knapperd van de band. Ja toch? En hij is inderdaad de betere zanger, met een Kings Of Leon-achtige knauw in zijn stem. Hij zou hem met wat meer dynamiek kunnen gebruiken en net wat meer het randje opzoeken, maar hij blijft wel hangen. Met hitsingle 'Home Again' en een confettikanon pakt Kensington zijn moment op het hoofdpodium. Heerlijke meezinger. Direct daarna gaat Pinkpop massaal letterlijk op de knieën voor 'Let Go' en figuurlijk voor 'Send Me Away' (met synthesizer). Dit zit simpelweg goed en stijlvol in elkaar. Het pakkende van poppunk, maar zonder de kinderlijke blijheid. Af en toe een heeeeel klein vleugje emo, maar geen moment aanstelleritis. De ingrediënten van ver dragende rocksongs, maar dan zonder het grote gebaar.

MIN:
Dat is ook meteen de zwakte van Kensington. Het is niet gevaarlijk of spraakmakend. Ook al gaan de liedjes best ergens over, dat stralen ze niet uit. Prima rock, met precies genoeg showelementen om het boeiend te houden.

CONCLUSIE:

Eerst een gratis tip voor de jongens: als Corona jullie nog niet sponsort voor dat flesje prominent op de synth, zou ik dat maar even snel gaan regelen. De marktwaarde van Kensington zal na vandaag verder toenemen. Je kunt discussiëren of de band nou voor vandaag wel of niet doorgebroken was. Definitiekwestie. Feit is: de televisieopnames van 'Home Again' en 'Let Go' gaan Kensington goed doen. Noem het gerust de definitieve doorbraak.

CIJFER:
7,5