#ESNS13: Soul Sister Dance Revolution groovy en grillig

Vette sound, onvoldoende sterke songs

Sjoerd Huismans ,

Bandnamen kunnen misleidend zijn. Waar je gospel of soul verwacht, kun je weleens groovy, alternatieve rock krijgen. Uit rockstad Den Haag komt bijvoorbeeld Soul Sister Dance Revolution naar Noorderslag. Een hele mond vol. Soul? Yes. Sisters? Nope. Dance? Zeker! Revolution. Neh.

GEZIEN
Soul Sister Dance Revolution, Noorderslag, Oosterpoort Entreehal, 12 januari 2013

MUZIEK
Vooral Kasabian is een snel gemaakte associatie als je de dansbare ritmes en cocky zang van Soul Sister Dance Revolution hoort. In Den Haag timmeren ze al vanaf 2009 aan de weg. In 2010 en 2011 reisden ze het hele land door in de Popronde. Vorig jaar werkte de band aan het debuutalbum "Playground Kids'. Tweede single 'Hearts' is gisteren verschenen. De afgelopen twee maanden tourde de band als voorprogramma van Di-rect (je moet wat, om aandacht te genereren).
 
PLUS
Soul Sister Dance Revolution heeft een zware, vette sound die er vanaf de eerste seconde van opener Playground goed inhakt. Vergelijkingen met Queens Of the Stone Age dringen zich meteen op. De zanger heeft hetzelfde soort hoge uithalen en de ritmesectie zorgt voor een stevige groove. Single 'Hearts' is wat rustiger en laat zien waarom de band op het Serious Talent podium van 3FM staat: er zitten zeker radiovriendelijke liedjes tussen. 'Eye of the Storm' bijvoorbeeld, met een wat meer White Lies/The Killers achtig synthgeluid. 'Hold the Line', voorlopig toch een beetje het nummer van Soul Sister Dance Revolution, heeft alles wat een echte hit moet hebben.
 
MIN
'Hold The Line' is ook het nummer waar de Kasabian-invloeden bij de band wel heel duidelijk naar voren komen. Soul Sister Dance Revolution moet nog wat meer op zoek naar een eigen geluid. Nog lang niet de hele set is gevuld met kwaliteit. Vooral 'Soldiers of Love': de band krijgt het publiek tijdens dit nummer aan het zingen maar wat een draak van een nummer zeg.
 
CONCLUSIE
Soul Sister Dance Revolution laat een wisselvallige indruk achter. Het geluid is dik in orde, een aantal liedjes ook. Maar genoeg goed materiaal om een hele set op hoog niveau te houden heeft de band nog niet.
 
CIJFER
6,5